Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
55. Glazbene večeri u sv. Donatu

Sjevernočeška filharmonija večeras na zadarskom Forumu

glazbene večeri u sv. Donatu
Foto: Filip Brala/PIXSELL
08.07.2015.
u 15:16

Festival se 11. i 13. srpnja nastavlja koncertima Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića i sa svjetskim solistima

Filharmonijski orkestar sjeverne Češke, probrani solisti i talijanski maestro Alfonso Scarano otvorit će večeras, 8. srpnja, 55. izdanje Glazbenih večeri u sv. Donatu. Na programu su skladbe Beethovena, Smetane, Dvořaka, Delibesa i Offenbacha, a u solističkim dionicama nastupit će sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Marta Musap i violinist Jiři Vodička.

Ceremonija otvorenja i koncert na Forumu, ispred drevne crkve sv. Donata, počinju u 21.30.

Jedan od najstarijih i najuglednijih hrvatskih festivala dovodi i ovog ljeta u Zadar čitav niz renomiranih hrvatskih i inozemnih solista i ansambala, sve do 9. kolovoza kada će ovogodišnji program zajedničkim nastupom zaključiti sjajni ruski violinist Nikita Borisoglebskij i hrvatski pijanist Lovro Pogorelić.

Nakon večerašnjeg otvorenja, festival se u 11. i 13. srpnja nastavlja koncertima Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. U skladbama Haydna, Beethovena i Mendelssohna publika će na tim koncertima, uz ostale soliste, moći čuti još dva izvrsna violinista: Sašu Ivića, jedinog Hrvata iz elitnog društva Berlinskih filharmoničara te crnogorskog virtuoza i koncertnog majstora Londonskog simfonijskog orkestra Romana Simovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije