Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapela Glinka

Fantastičan ruski zbor večeras u Velikoj dvorani Lisinskog

poljanski
Žarko Bašić/Pixsell
25.04.2012.
u 00:11

Na programu je Svadba Igora Stravinskog te predivni aranžmani ruskih narodnih pjesama

Čuti Rusku kapelu pod vodstvom njihova dirigenta Valerija Poljanskog doživljaj je koji se pamti zauvijek. Ovo bi bila uobičajena propagandna rečenica kada već ne bismo imali iza sebe niz predivnih iskustava i sjećanja na njihove veličanstvene prethodne nastupe u Zagrebu i Hrvatskoj. Posredstvom zagrebačke privatne koncertne agencije Art Agent ovaj fantastičan vokalni ansambl ovih je dana ponovo u Hrvatskoj. U sklopu turneje po Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj već su održali koncerte u Poreču, Zagrebu i Đakovu, a večeras, u srijedu 25. travnja, još jednom će nastupiti u Velikoj dvorani Lisinskog. Tamo su već pjevali prošli tjedan u ciklusu Lisinski subotom, kada su, osim klasika ruske duhovne glazbe Bortnjanskog, Čajkovskog i Rahmanjinova, predstavili i Hrvatsku misu Borisa Papandopula. To antologijsko djelo hrvatske zborske glazbe uvrstili su u svoj program i prigrlili ga na hvalevrijedan poticaj Art Agenta.

Rusi, čiji se dobar glas doista daleko čuje, večeras se u Lisinski vraćaju i za pretplatnike ciklusa Svijet glazbe Koncertne direkcije Zagreb, kao i za sve ljubitelje prelijepih ruskih narodnih pjesama koje će ispuniti čitav drugi dio večeri, u višeglasnim aranžmanima za ove fantastične orgulje od ljudskih glasova. A u prvom dijelu koncerta na programu "Svadba" Igora Stravinskog, još jedno velebno zborsko djelo također utemeljeno na ruskim tradicijskim napjevima. Uz moćan zbor solisti će biti Ana Pegova - sopran, Ljudmila Kuznjecova - mezzosopran, Oleg Dolgov - tenor i Andrej Antonov - bas, dok će instrumentalnu podršku u izvedbi ove originalne partiture dati četvero pijanista: Natalia Trull, Tatjana Poljanska, Evgenij Starodubcev i Mihail Lidski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije