Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zorin dom bio pretijesan i premalen

Fašnjačka blamaža: Mališani u suzama ostali pred zatvorenim vratima

11.02.2009.
u 17:38

KARLOVAC – Roditelji s mališanima, koji su u utorak željeli ući na predstavu, odnosno otvorenje karlovačkog Fašnjaka u Gradskom kazalištu Zorin dom, ostali su nemalo iznenađeni kada su im zamaskirane djevojke na vratima velike dvorane rekle da ne mogu ući, ‘jer više nema mjesta’.

Molbe nisu pomogle
U toj prilično nezahvalnoj situaciji nisu mnogo pomogle molbe roditelja kao ni to što su imali ulaznice... Bilo je tu dječjih suza i plača, ali na kraju su ipak neki roditelji uspjeli ući, pod uvjetom da stoje sa strane. Ostali su, pak, morali otići, jer jednostavno više nije bilo mjesta ni za stajanje.

U Zorinu domu su nam odmah rekli da oni nisu ni bili zaduženi za ulaznice, nego su samo osigurali prostor za održavanje fašnjačke predstave, pa ne mogu niti žele preuzimati odgovornost za to što neki posjetitelji nisu mogli ući. U Turističkoj zajednici grada Karlovca, koja je u ovom slučaju samo koordinator Fašnjaka, doznajemo da je za podjelu ulaznica bio zadužen organizator manifestacije. To nam je i potvrdio direktor Festa Darko Tuček Čarli, tvrtke koja je izvršni organizator Fašnjaka.

– Ulaz na predstavu bio je besplatan, a mi smo kao organizatori željeli karte najprije podijeliti u vrtićima, odnosno u školama, jer su djeca bila glavni sudionici zabavnog programa. Stoga su glavninu publike u dvorani uglavnom činili roditelji i rodbina mališana, odgajatelji iz vrtića, nastavnici... Mnogi od njih imali su ulaznice, iako neki i nisu, ali su ipak pušteni unutra, jer nismo mogli jamčiti da će netko tko je podignuo besplatnu ulaznicu zaista i doći na predstavu kao što bi došao da je ulaznicu kupio.

Zašto u zatvorenom?
– Stoga su neki posjetitelji, koji su malo zakasnili i došli koju minutu poslije 18 sati, jednostavno ostali bez mjesta. Eto, zbog toga je došlo do jako velike gužve i znam da su neki morali ostati pred vratima – rekao je Darko Tuček.

Pravo pitanje je i čija je ideja da se otvaranje takve manifestacije održava u zatvorenom prostoru, kada se valjda svugdje u svijetu Fašnjak otvara na gradskim ulicama i trgovima, pred tisućama posjetitelja.

U svakom slučaju, može se reći da prvi pokušaj Real Medije u gradu na četiri rijeke - nije bio uspješan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?