Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolnotenisač

Zoran Primorac

'22.08.2008.,Peking,Beijing,Kina - Olimpijske igre,Zoran Primorac u cetvrtfinalu u stolnom tenisu u kojem je  izgubio  od Svedanina Jorgena Perssona u setovima 4-1. Photo Goran Stanzl/Vecernji list '
01.12.2016.
u 00:00

Hrvatski stolnotenisač. Kao junior je osvojio sedam medalja na europskim prvenstvima. S Lupulescom je osvojio naslov europskih prvaka na EP.

Stonlotenisač Zoran Primorac rođen je u Zadru, 10. svibnja 1969. godine od majke Milice i oca Vinka. Kada je počeo igrati stolni tenis u roku nekoliko tjedana ili mjeseci bio je prebačen u naprednu grupu. Treninga mu nikad nije bilo dosta, zbog čega mu nije ostajalo vremena za prijatelje. Otac bi ga uvijek dočekao kod škole poslije nastave, pa je priželjkivao da oca ne vidi ispred škole, jer su svi njegovi prijatelji išli u grad.

'22.08.2008.,Peking,Beijing,Kina - Olimpijske igre,Zoran Primorac u cetvrtfinalu u stolnom tenisu u kojem je  izgubio  od Svedanina Jorgena Perssona u setovima 4-1. Photo Goran Stanzl/Vecernji list '
1/4
 

U STK Bagat počeo je igrati  tenis s osam godina, a kao junior osvojio je sedam medalja na europskim prvenstvima. 1985. godine prešao je u zagrebački klub "Vjesnik“ s kojim je prvo osvojio na Svjetskom prvenstvu 1987. godine u New Delhiju,  srebro u paru s Lupulescom, da bi godinu kasnije osvojio na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. isto odličje.

S Lupulescom je osvojio naslov europskih prvaka na EP u Göteborgu 1990. godine. Zoran je nastupao i na prvim hrvatskim ljetnim Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. i osvojio deveto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova. Isti plasman ponavlja na sljedećim igrama.  Godine 1993. godine dobio je Državnu nagradu za šport "Franjo Bučar".

Prvu medalju za samostalnu Hrvatsku u ekipnoj konkurenciji osvojio je na EP u Beogradu 2007. godine kada su porazom od Njemačke u finalu, završili kao srebrni. Profesionalni sportski život  je uskladio s obiteljskim zahvaljujući podršci supruge Danijele.

- Mi vrhunski sportaši ne možemo biti sa svakom ženom, a isto tako svaka žena ne može biti s vrhunskim sportašem. Danijela je, priznajem, najveća žrtva, jer se prilagodila meni i mojem načinu života. Pristala je na mnogo kompromisa – da me često nema, da je na njoj briga o kući i dvoje djece. Nije joj lako, ali ona zna da to cijenim - kaže Zoran.

Upoz­nali su se u Zadru kad je njemu bilo 26 godina, a njoj dvije manje. Danijela je tada završavala studij stomatologije u Zagrebu. Danas je majka njihovo dvoje djece,  sina Mateja  i kćeri Lee. Jedno vrijeme živjeli su u Belgiji, da bi se potom vratili u Zagreb.

Osim stolnog tenisa Zorana privlači sve što je vezano za more. Voli podvodni ribolov i skijanje.  I danas voli tenis iako ga ne igra često.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije