Naslovnica Enciklopedija Biografije

Muhamed Zulić

Bio je član saborskog Odbora za vanjsku politiku, član Komisije za stambena pitanja te član Odbora za obilježavanje 15. svibnja kao spomendana Bleiburških žrtava i žrtava Križnog puta. Za saborskog zastupnika izabran je na izborima 1992.
01. prosinca 2016. u 00:00 0 komentara 76 prikaza

Rođen je 5. srpnja 1928. u mjestu Orašac kod Bihaća, u Bosni i Hercegovini. Njegova obitelj je u dobi dok je bio dijete 1941. prognana iz Ljutočke doline. Od tada živi u Zagrebu.

U jesen 1991. zarobili su ga i 25 dana držali u zatočeništvu pobunjeni Srbi na Banovini.

Bio je član HDZ-a. Tijekom 1991. bio je predsjednik Komisije za postupanje s osobama zarobljenim u oružanim sukobima u RH. U to vrijeme bio je i član Odbora za arapske zemlje u Ministarstvu vanjskih poslova. [PHOTOS]  

U Vladi demokratskog jedinstva kojoj je na čelu bio Franjo Gregurić bio je ministar bez lisnice od  31. srpnja 1991. do 12. kolovoza 1992. Za saborskog zastupnika izabran je na izborima 1992. Bio je član saborskog Odbora za vanjsku politiku, član Komisije za stambena pitanja te član Odbora za obilježavanje 15. svibnja kao spomendana Bleiburških žrtava i žrtava Križnog puta. 

Tijekom 1996. I 1997. Bio je član Nadzornog odbora poduzeća Gradska plinara.  

2005. je Zakladi Ivana Meštrovića donirao Meštrovićev rad „Milan Milić“. Umro je u Zagrebu 16. listopada 2008. Saborski zastupnici su tog dana minutom šutnje odali počast svom preminulom kolegi. „Muhamed Zulić je od samog početka naše borbe za nezavisnost bio u prvim redovima, bio je zarobljen i mnogo je pretrpio“, podsjetio je tada predsjednik Sabora Luka Bebić. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja Reda Ante Starčevića. Bio je u braku sa suprugom Anđelom Zulić.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.