Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekadašnji hrvatski reprezentativac i prvotimac Hajduka

Milan Rapaić

Milan Rapaić (33)
Foto: import
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Karijeru je započeo u Hajduku, a završio u Trogiru koji je u vrijeme njegova dolaska igrao u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Za Hajduk je od 1991. do 1996. odigrao 204. utakmice i postigao 43 gola, a njegov debi protiv Dinama u Splitu pamte po najbržem golu koji je postigao.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i prvotimac Hajduka Milan Miki Rapaić rođen je 16. kolovoza 1973. u Novoj Gradiški.Taj Slavonac karijeru je započeo u Hajduku, a završio u Trogiru koji je u vrijeme njegova dolaska igrao u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Miki Rapaić je bio igrač posebnog kova, veznjak i napadač kojega su obožavali navijači klubova za koje je igrao. Ispred njegove kuće u Instambulu kad je igrao za Fenerhbače znali su kampirati navijači toga kluba koji su ga držali za idola.

Koliko ga navijači tog kluba cijene i danas uvjerili su se hrvatski novinari kada je naša reprezentacija igrala kvalifikacije protiv Turske za odlazak na Euro.

- Ma i danas mi nekoliko puta na godinu u dućan dođu navijači, kupe dres s osmicom i traže da im ispišem Rapaic.

Toliko ga ovdje cijene i ne zaboravljaju kao vrsnog igrača - ispričao je hrvatskim novinarima jedan instambulski prodavač sportske opreme.

Sličan status imao je i u Hajduku, Pedugiai, te Anconi i Standardu iz Liega. Iako je rođen u Slavoniji, odrastao je i živi u Splitu, a u tom "ludom gradu" još se i danas prepričavaju njegovi dolasci na trening prilikom drugog povratka u Hajduk.

Milan Rapaić (33)
1/4

Već je u inozmestvu bio zaradio dobar novac, bio je dobra srca i uvijek spreman svima pomoći pa ga je, kažu Splićani, svaki odlazak na trening ili utakmicu stajao nekoliko stotina eura. Svaki žicar koji bi od njega zatražio koju kunu nije dobio kunu, nego njih stotine.  

Za Hajduk je od 1991. do 1996. odigrao 204. utakmice i postigao 43 gola, a njegov debi protiv Dinama u Splitu pamte po najbržem golu koji je postigao. Nekoliko sekundi nakon ulaska u igru Miki je primio loptu na lijevoj strani terena gostiju, napravio pravi slalom i zabio rijetko viđen gol. Iz Splita odlazi u Perugiu, ali nakon propadanja tog kluba Miki potpisuje za turski Fenerhbahče.

Iz Fenera preko Hajduka i Ancone, 2004. dolazi u Standard iz Liega koji za vrijeme njegova igranja borio s Andrlechtom za naslov prvaka te zemlje. Imao je spor s klubom zbog potraživanja novca, ali je taj problem riješen na obostrano zadovoljstvo i Miki je ponovno zaigrao za Standard i bio najbolji igrač toga kluba. Kad se vratio iz Belgije, karijeru je namjeravao završiti u Hajduku, ali pregovori su propali pa je karijeru završio u tadašnjem drugoligašu Trogiru.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao je protiv Slovačke u Bratislavi u travnju 1994. godine. Sudionik je Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, te Eura u Portugalu 2004. godine. Za Hrvatsku je odigrao 49 utakmica i postigao šest golova.

Dok je izbornik bio Cico Kranjčar Miki nije dobijao poziv za reprezentaciju, pa ga je nakon dolaska na klupu Vatrenih ponovno u širi sastav vratio Slaven Bilić. Oženjen je Splićankom Žanom, imaju sina koji igra u mlađim uzrastima Hajduka, a prije nekoliko godina dobili su i kćer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije