Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačica

Jelena Rozga

jelena rozga,portal (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Čak i kad bi na koncertima bilo više konobara nego publike, radila sam kao da pjevam pred prepunim dvoranama – govorila je hrvatska pjevačica lakih tekstova Jelena Rozga.

Rođena je u Splitu, 23. kolovoza 1977. od majke Marije i oca Ante. I kao dijete pokazivala je zanimanje za ples i glazbu, pa su je roditelji sa sedam godina upisali u osnovnu baletnu školu. Nakon osnovne škole, odlazi iz Splita u Zagreb gdje upisuje srednju baletnu školu i HNK pleše u "Labuđem jezeru", "Trnoružici", "Scenkulsciku". - Vrijeme i djetinjstvo provedeno u baletnoj školi zauvijek će mi ostati posebno razdoblje u životu…

Tih dvanaest godina, koliko sam živjela život balerine, izazovu mi smiješak na licu i ponos. Tek nakon što sam se prestala aktivno baviti baletom shvatila sam kako me i koliko oblikovao kao ženu - kako mi je ta škola trajno usadila red, predanost i disciplinu u životu - rekla je Jelena.

- Bila je slatka, plaha, vrlo nježna, i sjećam je se prije diplomskoga, to jest prije nego što je otišla u pjevačke vode. Zaista je izgledala divno i krhko poput prave balerine, imala je prekrasnu figuricu, i baš sam mislila kako će to bit jedna zanimljiva osobnost u baletnom svijetu, ali eto - rekla je ondašnja ravnateljica baleta HNK-a, Almira Osmanović kad se Jelena ostavila baletnih papučica i otišla u estradne vode.  

jelena rozga,portal (1)
1/4

Nakon što je na Dori 1996. godine otpjevala pjesmu "Aha" Tonči Huljić pozvao ju je u grupu Magazin.
- Kad sam bila klinka, imala sam sve albume grupe "Magazin". Zaista sam razmišljala – joj da mi je jednog dana bar jednu pjesmu zapjevati sa njima! A ja sam postala pjevačica i bila presretna zbog toga. Pridružila sam im se kao dijete, s nepunih 18 godina. Nisam ništa razumjela kad sam došla u ovaj muzički svijet, non-stop sam bila na putu - kaže.

Postala je zaštitno lice Magazina, publika je voli.Kritike lakih tekstova i pamtljivih rima  nisu je pokolebale jer “kritičari na publiku nemaju utjecaja”.

U magazinu je provela deset godina i počela samostalnu karijeru. Svoj uspjeh može zahvaliti suradnji s Vjekoslavom i Tončijem Huljićem koji su autori  hitova koje je pjevala.  

Svoj uspjeh dočekala je 2007. na Splitskom festivalu gdje je osvojila Grand prix s pjesmom "Gospe moja". Jelenina solo karijera ide vrtoglavo uzlazno pa je 2008. godine pjesma "Daj šta daš" proglašena najslušanijom pjesmom godine. Slijedi "Rodit ću ti kćer i sina" kojom Jelena postaje kraljica Prokurativa. Te 2009. treći je put za redom osvojila nagradu za najslušaniju pjesmu.

Na Splitskom festivalu 2010. pjeva "Bižuteriju" i pjesma postaje najveći hit ljeta. Istoimeni album je najprodavaniji, a Jelena je te godine zbacila s trona i Severinu. Proglašena je novom „kraljicom estrade“. Za pjesmu "Bižuterija" 2011. dobila je i Porin.

O privatnom životu Jelene Rozge malo se zna Govorio se da je u vezi sa sinom Tončija Huljića, Ivanom, no oboje su to demantirali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije