Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačica

Jasna Zlokić

jasna zlokić portal
01.12.2016.
u 00:00

Jasna Zlokić bogatu je karijeru započela 1982. nastupom na Splitskom festivalu, gdje je 1984. izvela svoj najveći hit "Skitnica" kojeg je napisao Zdenko Runjić

Hrvatska pjevačica Jasna Zlokić rodila se 15. ožujka 1955. godine u Veloj Luci kao srednja od tri kćeri majke Olge i oca Bože Dragojevića. Kao djevojčica je obožavala pecati, psovati i raditi dišpet. Roditelji su joj radili u tvornici ribe, a cijela obitelj je voljela pjevati. Kako su živjeli u kući na rivi susjedi bi se znali okupiti i slušati ih. Roditelji su je učili pjevanju. Mama joj je bila iznimno muzikalna, ali i kritična. S devet godina Jasna je postala drugi glas Vele Luke. Prvi je bio njezina starija sestra Mirjana. Za nagradu je tada dobila nalivpero i singl Vice Vukova.

I u školi je glumila, pjevala, recitirala, a prvi put je profesionalno nastupila u bendu svog rođaka. U srednjoj ekonomskoj školi, s 19 godina, okitila se i prvom nagradom na natjecanju za prvi glas Dubrovnika. Tijekom srednje škole stalno je bila na Stradunu jer je obožavala izlaziti. Sve pa i škola bilo je podređeno druženju. Živjela je u đačkom domu a zbog kašnjenja i tvrdoglavosti uglavnom je bila u školskoj kazni. 

Nakon završene srednje škole, povratkom u Velu Luku zaljubila se u današnjeg supruga Borisa Zlokića. U brak je uplovila prije uspjeha na glazbenoj sceni. Udala se sa samo 22 godine i rodila sina Igora. Tek kad joj je sin napunio pet godina,  Jasna je počela ponovo pjevati. S pjesmom Zdenka Runjića "Nina nana" 1982. godine nastupila je na Splitskom festivalu. Najveći uspjeh donijela joj je pjesma "Skitnica" kojom je 1984. pobijedila na Splitskom festivalu. Stihovi Momčila Popadića, glazba Rajka Dujmića i glas Jasne Zlokić  bili su formula za uspjeh.  Iste godine na Zagrebfestu je nastupila s Dujmićevom skladbom “Povedi me”. Bila je proglašena najboljom pjevačicom 1984.

Ništa manjim uspjehom nije rezultirala obnovljena suradnja sa Zdenkom Runjićem. S njegovom se pjesmom “Adio bella” koja je 1987. čim je izvedena na Splitskom festivalu, opet vinula u estradni vrh. S njome je osvojila i drugo mjesto na Madeirasong festivalu. Godine 1988. ponovo je proglašena pjevačicom godine. 1990-tu godinu je obilježio njezin CD "Kad odu svi", a već 1991. velika uspješnica s istoimenog albuma "Tiho sviraj pjesmu ljubavnu."

jasna zlokić portal
1/2

Dvije godine kasnije izlazi album "Nisam ti se tugo nadala", a nakon njega, 1996. "Sunce moga neba". U vrijeme diskografske krize marljivo snima pa se 1999. Pojavila "Žena od mota". Godine 2002. objavila je album "Putevima vjetra", te dvije godine kasnije "The best of 1990-2004". Jasna Zlokić pjevala je na više od 200 humanitarnih koncerata. 

Godine 2007.  Opet je oduševila je javnost  smislom za zabavu i sjajnim glasom. Pojavila se u zagrebačkom Domu sportova kao posebna gošća slavnog repera 50 Centa. Pozivom ju je zatekao reper Nered čija majka obožava Jasnu Zlokić.

Rekla mu je da će doći na koncert samo ako će i Jasna pjevati, pa ju je Nered pozvao. Zlokićeva nije dvojila. Iz ormara je izvukla dugu bijelu bundu, svoje bijelo odijelo, na glavu stavila bijeli šešir, a oko vrata zlatni lanac. Kad se J. Zlo (kako su je u šali nazvali) pojavila na pozornici, oduševila je hrvatsku mladež. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije