Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.10.2012. u 12:00

Štedljivom dekanu Borasu za početak predlažemo da sebi, profesorima i stručnim službama umanji plaću za oko pet posto koliko vrijedi jedan (ne)radni dan.

Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, potpisao se pod obavijest da profesori i stručne službe neće raditi u petak, 2. studenoga, “radi uštede troškova energije”.

Svi koji su pomislili da je riječ o klasičnom spajanju (ne)radnih dana ostali su nakon ovog objašnjenja posramljeni, a mogu se iskupiti tako što će osmisliti druge “uštede troškova energije”. Štedljivom dekanu Borasu za početak predlažemo da sebi, profesorima i stručnim službama umanji plaću za oko pet posto koliko vrijedi jedan (ne)radni dan.

Točno u podne

Gradonačelnik Kerum popio dva piva iz boce u samo 20 minuta

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, pojavio se u javnosti nakon dužeg vremena što su novinari uredno zabilježili prenijevši uobičajeno bombastične izjave. U sjeni neozbiljnih izjava ostalo je još neozbiljnije ponašanje aktualnog gradonačelnika. Novinarima se obratio u kafiću ukazavši se oko podneva i u dvadeset minuta uspio popiti dva piva, što iz čaše, a što iz boce. Prihvatimo li njegovo tumačenje da radi i kada nije u uredu – opet je pio na radnom mjestu.

Požuri polako

Dugo zaduživanje i razduživanje Gorana Radmana

Goran Radman, ravnatelj HRT-a, nije se u ponedjeljak pojavio na radnom mjestu jer se, piše Novi list, “razdužuje od veleučilišta VERN” od kojeg se oprostio još u – rujnu. Temeljito se i razdužuje i zadužuje.

Učionice treba pretvoriti u dvorane za fitness

Sanja Musić Milanović, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja HZJZ-a, istaknula je da se današnja djeca nemilo debljaju jednostavno zato što unose puno više energije nego što je potroše. Škole im ne osiguravaju dovoljno tjelesne aktivnosti, primjećuje ona i predlaže da ravnatelji razmisle o preuređivanju prostora u “poligone za vježbu”. Musić Milanović, konkretno, sa “školskih zidova skinula bi slike i plakate” i pretvorila ih u “penjalice”.

Ako ni to ne pomogne učenicima za smršave, iz razreda treba izbaciti školske klupe, a uvesti trake za trčanje i sobne bicikle pa neka djeca uče tablicu množenja u znoju lica svog.

Komentara 3

RO
rookie69
17:40 31.10.2012.

ovaj članak o borasu je toliko odamknut od realnih promišljanja, da je na tragu najkretenoidnijih tekstova u produkciji božićevog ST-a. zapitao sam se možete li kretenskije članke objavljivati, a onda sam par strana kasnije vidio intervju na duplerici s bolesnim šizofrničarom koji tvrdi da djeca mokre u krevet kad rezbare bundeve. ovo je početak kraja mog vjerovanja večernjaku kao ozbiljnim novinama, a trudio sam se dugo.

ME
Merlin
17:03 01.11.2012.

dobro rookie, a kaj se ti buniš? ne kužim? pa fakat je Boras mogao komotno reć, spojit ćemo dane, kao uostalom i hrpa firmi, institucija, itd. i niko mu ne bi niš rekel. ovak je fakat glupo da se vadi na, šatro, štednju struje. ma daj molim te, od jednog dekana bi čovek ipak očekival nekakav bolje i elegantniji izgovor. ovakvu glupost ne bi ni brucoš iskrcal. tak da ne kužim šta tebe muči glede tog teksta u VL?

TO
Toni50
11:29 02.11.2012.

Dekan štedi na režijama pa otkazao nastavu Da je pameten nikada je nebi ni održao više šta miskite koliko bi tek onda uštedio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?