Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuju se okolnosti napada

Pretukli ga u kafiću jer im se nije svidjela pjesma koju je izabrao

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.02.2016.
u 15:03

Pretučen je nakon što je pustio jednu pjesmu na džuboksu. Ozlijeđeno mu je lice i oba oka. Prijatelj koji ga je branio navodno je izjavio da su ga napali zato što je Srbin.

U pozadini sukoba koji je u noći na subotu izbio u kafiću “Park” u Okučanima, čini se, ipak ne stoji međunacionalna nesnošljivost.

Naime, Jovan M. (22) pretučen je nakon što je pustio jednu pjesmu na džuboksu. Ozlijeđeno mu je lice i oba oka, a kako mu je jedno oko zatvoreno, morat će mirovati, pa se boji da će izgubiti posao. Prijatelj koji ga je branio navodno je izjavio da su ga napali zato što je Srbin. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, u iskazu policiji Jovan M. nije spomenu da su ga vrijeđali po nacionalnoj osnovi.

- U subotu oko 15 sati dojavljeno nam je da je u Okučanima u jednom ugostiteljskom objektu nekoliko osoba fizički napalo mladića u dobi od 22 godine s područja Lipika - kaže Antun Jakobović, glasnogovornik PU brodsko-posavske. Dodaje da je ispitano nekoliko osoba, ali ne precizira koliko je bilo napadača. Policija istražuje okolnosti događaja kako bi utvrdila je li riječ o klasičnom remećenju javnog reda i mira ili nečemu drugom.

Počinitelji, međutim, vjerojatno neće biti kažnjeno prijavljeni, jer je mladić lakše ozlijeđen, a to je djelo koje se ne progoni po službenoj dužnosti. Ako je i bilo dobacivanja na nacionalnoj osnovi, opet bi se radilo o prekršaju protiv javnog reda i mira, ali "s elementima zločina iz mržnje", tumače u policiji. - O kaznenom djelu radilo bi se tek ako se utvrde neki teži oblici poput prijetnji i težih ozljeda - dodaje Jakobović.

Doznajemo kako su počinitelji otprije poznati policiji kao osobe sklone provokacijama i sukobima, ali ne na nacionalnoj osnovi.

>> Okučani dobili pitku vodu, Stara Gradiška još ne

Ključne riječi

Komentara 73

KR
kruti4
15:19 21.02.2016.

a da malo objavite slikicu 'dragog mladića' s feisa,to vam ne pada na pamet,ha?

CE
cenzura
16:04 21.02.2016.

Došao je iz Lipika u Okučane i to u kafić gdje se okupljaju uglavnom hrvati. Namjerno provocirajući puštao srpske pijesme i nakon toga dobio po tamburi. Da se razumijemo ne podržavam nikakvo nasilje ali niti provokacije ovog lika zatrovane mladosti (šajkača i ostale stvari na fejsu) a za što su krivi roditelji istog.

I0
ivica_01
15:57 21.02.2016.

objavite njegovu sliku sa facebooka harmonika i sajkaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije