Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opaka prijevara

Lažirali prometne nesreće kako bi došli do novca od osiguranja

prometna donji desinec (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
20.04.2011.
u 10:57

Trojica Porečana od osiguravatelja iz Zagreba izvukla su ukupno 100 tisuća kuna.

Istarski krim-policajci proveli su istraživanje nad trojicom Porečana u dobi od 55, 28 i 25 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare i krivotvorenja isprave na štetu osiguravajućeg društva iz Zagreba te time poduzeće oštetili za oko 100 tisuća kuna.

Utvrđeno je kako je 55-godišnjak, htijući naplatiti od osiguranja štetu na svojim teretnim vozilima marke Mercedes, odmah nakon uvoza tih vozila iz Njemačke, odnosno neposredno nakon ulaska kamiona na područje Republike Hrvatske, dok su još bili privremeno osigurani po međunarodnoj polici, lažirao prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Tri je puta upotrijebio uvezene kamione kako bi njima lažirao prometnu nesreću u kojoj su, osim kamiona, sudjelovala njegova vozila, odnosno vozila u vlasništvu članova njegove obitelji.

Također je krivotvorio isprave kazavši da su te osobe vozile  kamione ili vozila u prometnim nesrećama, odnosno koristio je njihove osobne podatke i krivotvorio njihove izjave. Potom je takvu krivotvorenu dokumentaciju ispostavljao osiguravatelju radi naknade štete. Otkriveno je i da su 55-godišnjaku u dvije prometne nesreće pomagali 25-godišnjak i 28-godišnjak. Jedan je sudjelovao u lažiranju prometne nesreće i krivotvorenju dokumentacije, a drugi je, uz prethodno obećanu novčanu nagradu, krivotvorio izjavu osiguranika o prometnoj nesreći. On je izjavu sastavio i potpisao u ime svog oca koji je stvarni vlasnika vozila, a koje je lažno prijavljeno da je sudjelovalo u prometnoj nesreći u Kopru.

Zbog osnovane sumnje da je počinio pet kaznenih djela prijevare i pet kaznenih djela krivotvorenja isprave, 55-godišnjak će biti kazneno prijavljen. 25-godišnjak i 28-godišnjak također će biti kazneno prijavljeni za po jedno kazneno djelo prijevare i krivotvorenja isprave.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije