Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HEP - DIOKI

Ježić se još uvijek liječi u Švicarskoj, suđenje njemu, Sanaderu i Mravku počinje u srpnju

Ivan Mravak,Dioki,HEP
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
20.05.2014.
u 12:58

Naime, Ježić se već duže vrijeme nalazi na liječenju u Švicarskoj, a liječnici su ustvrdili, da je usprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, sposoban za suđenje

Iako se Robert Ježić ni danas nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebalo biti održano pripremno ročište u aferi HEP-DIOKI, sudsko vijeće pod presjedanjem suca Marijana Garca, odlučilo je da će suđenje Ježiću, Ivanu Mravku, bivšem šefu HEP-a te Ivi Sanaderu početi 2. srpnja.

Naime, Ježić se već duže vrijeme nalazi na liječenju u Švicarskoj, a liječnici su ustvrdili, da je usprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, sposoban za suđenje. Hoće li se pak pojaviti na sudu u srpnju, tek će se vidjeti,  a ukoliko njegovo zdravlje bude prepreka za suđenje, može se tražiti razdvajanje postupka. U još jednoj aferi kojom je obuhvaćen bivši premijer, Sanader se tereti da je utjecao na Mravka, kako bi HEP, DIOKI-ju, koji je u vrijeme inkriminirano optužnicom od studenog 2009. do lipnja 2009. bio u Ježićevom vlasništvu, proda jeftiniju struju.

Osim početka suđenja u aferi HEP -DIOKI, bivšeg premijera u srpnju čeka nastavak suđenja za aferu Planinska.

>>Dobije li Sanader maksimalnih 15 godina, iz zatvora će izaći sa 74 godine

Komentara 1

TP
Tihomir Prdež
14:07 20.05.2014.

Ježiću, gdje su pare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije