Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvrsnost okusa

Podravki čak 23 odličja za kvalitetu njezinih proizvoda u Bruxellesu

POdravka Super taste Award
Foto: PR FOTO
1/6
03.06.2016.
u 13:48

Podravka je nadmašila prošlogodišnji rekordni uspjeh iz Bruxellesa i ove se godine okitila s čak 23 odličja Superior Taste Award.

Od 27 prijavljenih proizvoda, čak je 23 Podravkina proizvoda nagrađeno ovim odličjem, što potvrđuje izvrsnost okusa u kategorijama u kojima su se natjecali. Uz sva dobivena priznanja, Podravku je stručni žiri nagradio posebnim priznanjem „Crystal Taste Award“ za Podravkin čaj "Limun i limeta". Riječ je o nagradi dodijeljenoj za one proizvode koji su tri godine zaredom nagrađeni s najvišom ocjenom od 3 STA zvjezdice i to od tri različita panela degustatora.

Uz to, znakom Superior Taste Awarda ove godine okitili su se, između ostalih, i Podravka Ajvar, Podravka pasirana rajčica, Podravka juha od koprive sa sirom, Dolcela puding vanilija, Eva skuša fileti, Lino Lada milk, Delikates pileća jetrena pašteta s čvarcima, Delikates namaz od slanutka hummus,  Podravka krem juha od špinata, Podravka krem juha od rajčice te Vegeta Grill BBQ marinade.

Prema ocjeni stručnog žirija Međunarodnog Taste & Quality Institute, priznanje Superior Taste Award, kao potvrda kvalitete Podravkinih proizvoda, uručeno je na ceremoniji dodjele nagrada održane 2. lipnja u Bruxellesu. Proizvode ocjenjuje žiri sačinjen od renomiranih europskih šefova kuhinja i sommeliera iz kulinarskih institucija, metodom slijepog testiranja, pri čemu, među ostalim, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.

„Institucija Superior Taste Award nagradila je izvrsnost kvalitete okusa Podravkina asortimana, ali i našu inventivnost i hrabrost u dizajnu okusa. Ove nagrade dodatno vidimo i kao poticaj za razvoj i kombiniranje novih okusa, odnosno sastojaka, koje će naši stručnjaci itekako znati primijeniti, a naši potrošači, uvjereni smo, znati prepoznati.“ – istaknula je na ovogodišnjoj dodjeli priznanja najkvalitetnijim proizvodima u Bruxellesu dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Podravkina sektora "Istraživanje i razvoj".

Naime, od 2008. godine, kad je prvi put sudjelovala na navedenom natjecanju pa do danas, na samom vrhu kulinarske svjetske ljestvice smjestilo se više od 70 Podravkinih proizvoda koji svojim okusima, kvalitetom i dizajnom svakodnevno privlače potrošače u više od 40 različitih zemalja svijeta. 

>>Podravka osvojila Crystal Taste Award za čaj 'Limun i limeta'

Komentara 3

IL
ildefonsa
14:21 03.06.2016.

Ovi majstori na vlasti će je prodati...

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
14:46 03.06.2016.

Prekrasno je čuti nešta takvoga...i zato, brzo je prodati?! Jesmo li mi normalni, mislim da nikada neću saznati, jer idemo od genijalnosti do lu.dosti!

GU
gudgud
15:50 03.06.2016.

Ni ne znajući ovaj žiri pomogao Vladi, sad sigurno misle kako će moći izvući i malo više para od planiranog kod prodaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije