Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
statistika

Željko Kuprešak: Hrvatska je u Srbiju uložila 500 milijuna eura

\'EXPO Zaragoza -Filip Vucak  veleposlanik RH  u Madridu, sa suprugom i Zeljko Kupresak,  predsjednik Nacionalnoga   odbora  Republike Hrvatske za Expo u Zaragozi  foto Dorotea Jendric\'
Arhiva VL
24.03.2012.
u 13:14

Kuprešak je rekao da su hrvatski poduzetnici do sada u Srbiju uložili 500 milijuna eura i da u Srbiji radi 200 hrvatskih tvrtki

Na sastanku hrvatskih gospodarstvenika s kolegama u Šapcu, veleposlanik Hrvatske u Beogradu, Željko Kuprešak podsjetio je kako Hrvatska i Srbija imaju potencijal u gospodarskoj razmjeni od 2 milijarde eura, a sada je na razini od 600 milijuna eura.

- Imamo veliki uzlazni trend u političkom i ekonomskom smislu. Prema našim statistikama razmjenili smo 600 milijuna eura, a prema srbijanskoj 593 milijuna. Možemo reći da se radi o izbalansiranoj razmjeni, ali mi smo izvezli za 30 milijuna više, prema našoj statistici, u odnosu na 16 milijuna eura kako pokazuje vaša statistika - rekao je veleposlanik Kuprešak, prenosi agencija Beta.

Veleposlanik je naglasio kako je rekordna razmjena između dviju susjednih država bila 2008. kada je iznosila 800 milijuna eura. Kuprešak je rekao da su hrvatski poduzetnici do sada u Srbiju uložili 500 milijuna eura i da u Srbiji radi 200 hrvatskih tvrtki od kojih je samo jedna imala problema, ali je ista tvrtka imala probleme u cijeloj regiji.

Komentara 2

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:41 25.03.2012.

Kod nas se nema gdje ulagati. Pokusaj nesto raditi na nekom otoku. Propao si prije nego si poceo, jednostavno moras biti dio \"plemena\".

TO
Toni50
17:10 25.03.2012.

Željko Kuprešak: Hrvatska je u Srbiju uložila 500 milijuna eura, pravilnije bi bilo pametna Hrvatska politika je uložila malo tamo gdje treba .. I to zato jel druge države se zahvale na takvim mudrim ulaganjima !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije