Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost zaposlenika

Zdravlje će u budućnosti biti ključni element poslovanja, ulagat će se u zdravstvene resurse

Koronavirus
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL
1/6
15.04.2020.
u 10:40

Neke su tvrtke već uvele mjerenje temperature radnicima dok je izvršni predsjednik američkog medijskog diva Disneya upozorio da će istu mjeru u budućnosti možda primjenjivati i u slučaju posjetitelja zabavnih parkova, čak i ako to ne budu dužni činiti

Kompanije će i nakon završetka pandemije koronavirusa morati voditi računa o zdravlju koje će postati organizacijski princip njihovog poslovanja, smatra irska konzultantska kuća Accenture.

"Nekada smo govorili da će u budućnosti svaka kompanija biti digitalna. Danas kažemo da će svaka biti organizirana na principu očuvanja zdravlja“, objašnjava u razgovoru za BBC izvršni direktor odjela za istraživanje rasta u Accentureu Gianfranco Casati.

Navodi tako primjer proizvođača automobila Ferrarija koji je nedavno javnosti predstavio plan "Povratak“, razvijen u suradnji s virolozima i zdravstvenim stručnjacima i usredotočen na stvaranje sigurnog radnog okruženja za radnike.

Druge će kompanije po njegovim predviđanjima možda morati ispuniti određene uvjete kako bi se radnici mogli vratiti na posao, uključujući trajni angažman medicinskih timova na licu mjesta.

"Tvrtke će morati ulagati u zdravstvene resurse kako bi se njihovi zaposlenici osjećali sigurno. Srećom, tehnologija im u tome može pomoći", dodaje Casati.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Neke su već uvele mjerenje temperature radnicima dok je izvršni predsjednik američkog medijskog diva Disneya upozorio da će istu mjeru u budućnosti možda primjenjivati i u slučaju posjetitelja zabavnih parkova, čak i ako to ne budu dužni činiti. 

"Baš kao što smo do sada provjeravali sadržaj torbi svih koji ulaze u naše parkove, u nekom bismo trenutku mogli dodati i komponentu mjerenja temperature", rekao je Iger.

U osvrtu na globalnu situaciju, Accenture ukazuje na primjer Kine gdje se većina radnika nakon razdoblja rada od kuće vratila u svoje urede.

"A tamo stvari više nisu kakve su bile nekada. Sada smo suočeni s novom normalom“, zaključio je Casati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije