Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marina u Slanom

Zbog odgode otvaranja milijun kuna štete

Marina Slano
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
05.08.2016.
u 18:46

Otvaranje je kasnilo mjesec dana jer se ACI i Općina nisu mogli dogovoriti o gradnji ceste, koju će ACI na koncu sufinancirati s dva milijuna kn

S kašnjenjem od mjesec dana, dan nakon što je dobivena uporabna dozvola, u srijedu je otvorena marina “Veljko Barbieri” u Slanom, investicija vrijedna 60 milijuna kuna. Kako nam je rekla direktorica ACI-ja u ostavci Doris Peručić, posljedica odgode otvaranja gubitak je od oko milijun kuna za tvrtku.

Odgodu je pak uzrokovala prepirka ACI-ja i Općine Dubrovačko primorje o financiranju pristupne ceste kroz Slano. Odlukom Nadzornog odbora ACI-ja 22. srpnja dana je suglasnost o donaciji dva milijuna kuna općini, čime će se sufinancirati gradnja ceste nakon što se dobije građevinska dozvola.

– Procijenjenih milijun kuna gubitka šteta je ne samo za ACI nego i općinu, državu i nautički turizam, ali je istodobno poslana i loša poruka – ističe Peručić.

Marina “Veljko Barbieri” 22. je ACI-jeva marina, ima kapacitet do 200 plovila dužine od 12 do 20 metara te popratni sadržaj na kopnu. Već prvog dana pristalo je 20 brodova. Inače, Peručić je nedavno podnijela ostavku na mjesto direktorice pa će je od ponedjeljka na tri mjeseca zamijeniti Kristijan Pavić, zamjenik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik.  

>>ACI Opatija dobila potvrdu glavnog projekta za Marinu Slano

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije