Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽILA DRŽAVU

Zbog izvlaštenja nekretnina na pomorskom dobru Nauta traži 130 milijuna kuna

Alein Khan
Foto: Filip Brala/PIXSELL
20.02.2015.
u 11:16

Khan: Mi državi dugujemo oko četiri milijuna kuna, a bi li država preuzela naša dugovanja ne mogu odgovoriti

Ugljansko brodogradilište Nauta Lamjana, tužilo je državu zbog izvlaštenja oko 135.000 metara četvornih nekretnina na pomorskom dobru, a za koje nikad nisu obeštećeni. Tužba je teška  oko 130 milijuna kuna gotovo dvostruko više od dugova Naute Lamjane u stečaju. Stečajni upravitelj Alein Khan (na slici) tvrdi kako je država svim brodogradilištima u Hrvatskoj po pitanju izvlaštenja iz pomorskog dobra kompenzirala preko šest milijardi kuna, a Nauti Lamjani ništa.

– Mi državi dugujemo oko četiri milijuna kuna, a bi li država preuzela naša dugovanja ne mogu odgovoriti. No, s naknadom za našu izvlaštenu imovinu mi bi se u cijelosti konsolidirali – rekao je Alein Khan. Tvrtka koja je bila pred likvidacijom danas ima 25 zaposlenika koji rade i primaju plaću, a trenutno su i puni posla na remontima turističkih brodova. Nakon dovršenog remonta na velikom talijanskom trajektu pregovara se i o remontu još nekih velikih brodova iz zemalja EU.

>> Otpušteni radnici: Nauta Lamjana poslužila je za pranje novca

>> Nauta Lamjana dobila posao rezanja starih ribarskih brodova

Komentara 1

OB
ObrenM
14:25 20.02.2015.

Tko dade prostora ovomu tipu,koji je u crno zavio postene djelatnike ugljanskog brodogradilista.Policiska sila mu je omogucavala boravak na poslu unistenja,nekad cijenjenog brodogradilista.Nazalost on je rezimski covjek poslan,da za nekoga odradi posao totalnog unistenja poslovanja,a da bi netko drugi taj prostor preuzeo za svoje svrhe.Ivan Rude posteni covjek je bio na pravom putu vracanja boniteta firmi,ali je nasilno prekinut u svojoj plemenitoj namjeri.Zasto se novinari kod bivsih radnika ne raspitaju o pravoj istini i sadasnjem stecajnom upravitelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije