Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Zagrebačka burza: Rasli su Crobexi i Crobisi

Zagrebačka burza
Davor Visnjic/PIXSELL
07.02.2014.
u 20:47

Tjedne promjene najlikvidnijih izdanja kretale su se u rasponu od +14,47 posto do -2,17 posto

Protekli tjedan je redovni dionički promet na Zagrebačkoj burzi iznosio 68 milijuna kuna što je u odnosu na tjedan ranije, rast od 16 posto odnosno za 9,2 milijuna kuna.

Tjedne promjene najlikvidnijih izdanja kretale su se u rasponu od +14,47 posto do -2,17 posto. Među najlikvidnijima pet izdanja je poraslo, piše portal hrportfolio.hr.

Tjedan je prošao mirno, a dnevno kretanje indeksa određivao je sentiment na svjetskim burzama. U iščekivanju poslovnih rezultata kompanija, vijesti koje su obilježile tjedan na ZSE su potvrda Končara EI, da mu Željeznice BIH vraćaju vlak a koji je preuzet još 2008 godine, a koji bi se mogao iznajmiti HŽ Putničkom prijevozu. Belje se nakon dužeg vremena našao među najlikvidnijima radi objave da je Beljetrans prodan Ricardu za šest milijuna eura. Đuro Đaković je objavio da je grupa 2013. godinu završila s gubitkom od 65 milijuna i dobila kredit HBOR-a od 120 milijuna kuna.

Indeks Crobex proteklog je tjedna porastao za 0,06 posto na 1.804,62 boda. Crobex10 je rastao za 0,08 posto i tjedan završio na 1.003,15 boda. Među sektorskim indeksima najviše je porastao CROBEXtransport (+1,40%) dok je najveći pad ostvario CROBEXnutris (-0,57%).  Obveznički indeks Crobis porastao je za 0,32 posto, a Crobistr za 0,41 posto.

Više pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije