Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Zagreb dobiva Hiltonov hotel Canopy prije 
nego London

Josipa Jutt Ferlan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.12.2017.
u 18:20

Zagreb City Hotels i Nekretnine istok u hotele ulažu 10 mil. eura

Za manje od dvije godine Zagreb će imati čak tri Hiltonova hotela. Uz postojeći Double Tree, pod krovom istog brenda najkasnije do rujna iduće godine otvorit će se hotel Canopy u Branimir centru, a godinu kasnije i Garden Inn u Radničkoj cesti.

Tvrtka Zagreb City Hotels u uređenje i opremanje dvaju novih hotela s četiri zvjezdice uložit će deset milijuna eura, a zagrebačko hotelijerstvo dobit će tristotinjak novih soba. Hotel Canopy, po luksuzu pozicioniran odmah iz Hiltonovih brendova Waldorf Astoria i Conrad, otvara se na mjestu današnjeg Hotela Arcotel Allegra, imat će 151 sobu, a Zagreb će taj Hiltonov brend dobiti prije nego li Pariz, London ili Madrid.

Postoji samo u Reykjaviku

– To je noviji Hiltonov brend, zasad ga ima samo jedan hotel u Reykjaviku, a u ova tri grada će biti otvoreni nakon zagrebačkog Canopyja. Koncept je vrlo inovativan i zanimljiv, počiva na maksimalnom uvažavanju lokalnog, autohtonog, pa će u zagrebačkom Canopyju dominirati, u skladu s mikro lokacijom, kombinacija industrijskog dizajna i ulične umjetnosti. Sve ideje još nisu do kraja izbrušene, ali, recimo, tepisi u sobama će vjerojatno imati stilizirani uzorak šestinskih nošnji, a dizajn interijera predviđa i primjenu naših prepoznatljivih ‘kockica’ – otkriva Josipa Jutt Ferlan, direktorica društva Zagreb City Hotels i menadžerica za sva tri Hiltonova hotela u Zagrebu. Do otvorenja hotela Canopy bit će preuređen i cijeli Branimir centar, koji ima novog vlasnika, Supernovu. Osnivač ove austrijske grupacije, koja upravlja s 20-ak trgovačkih centara kod nas i u Sloveniji, Frank Albert ističe da je njegova strategija povezati najbolje lokacije s najboljim zakupnicima. To objašnjava i zašto se nisu ispunile prognoze o tome kako će novi vlasnik Branimir centra iz Austrije imati sentimenta i produžiti najam Arcotel Allegri, jer je vlasnica – Austrijanka.

Sigurnost i inovativnost

Hilton, s kojim je društvo Zagreb City Hotels već uhodalo suradnju, očito, nitko ne odbija, a hrvatski partneri svjetskog brenda ne kriju da zajedničke ambicije ne završavaju s tri zagrebačka hotela. Trenutni prioriteti su, dakako, Canopy te Garden Inn, koji će biti u jednoj od tri poslovne zgrade što se trenutno grade s 45 milijuna eura (investitor su i Nekretnine istok Hrvoja Pezića). Garden Inn će imati 154 sobe i kongresni centar za 400 sudionika i nešto nižu cijenu od Canopyija. Kada će Zagreb dobiti ‘čisti’ Hilton, s pet zvjezdica kakav ima i Podgorica? – Tamo je investitor želio baš taj brend. Ali, nemojte misliti da je za grad neki veći hendikep ako nema hotel tog brenda. Mnogi današnji gosti odsjedali su nekad s roditeljima, čak bakama i djedovima u Hiltonu, i to im jednostavno više nije ‘seksi’. Traže sigurnost Hiltona, ali malo drugačije, inovativnije – kaže Josipa Jutt Ferlan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije