Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MasterIndex MasterCarda

Za kupnju uskoro dovoljan samo 'selfie'

16.01.2015., Zagreb -  Sanja Zigic, direktorica Mastercarda za Hrvatsku.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
19.11.2015.
u 11:15

Direktorica MasterCarda za Hrvatsku Sanja Žigić (na slici) kaže kako i naši građani brzo usvajaju moderne načine plaćanja, poput mobilnih.

Digitalno plaćanje MasterPassom, samo jednim klikom ili dodirom povezanih uređaja, koje je implementirano već u 24 države i u više od četvrt milijuna trgovina svijeta, te biometrijsko, kojim ćemo kupnju uskoro verificirati i putem otiska prsta te selfija, samo su neke od inovacija MasterCarda koje je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavio Brian Morris, direktor inovativnih plaćanja te kompanije za CEE.

Direktorica MasterCarda za Hrvatsku Sanja Žigić (na slici) kaže kako i naši građani brzo usvajaju moderne načine plaćanja, poput mobilnih. MasterIndex pokazao je da Hrvati najčešće koriste mobilne telefone za SMS plaćanja (76%), provjeru stanja računa i troškova na karticama (56%) te m-banking usluge (30%).

Za beskontaktna plaćanja čulo je pak 91% ispitanika, a danas ih koristi 40% u odnosu na 22% u 2014., što je godišnji rast od 18%. Istraživanje je pokazalo kako čak 93% građana ima barem jednu platnu karticu, a više od 59% tri i više. Njih 26% kartice koristi svaki dan, a sve popularnija je i kupnja putem interneta gdje 75% građana kao prednost navodi posebne pogodnosti i sniženja.

>> Unatoč trendovima, budućnost plaćanja nikada neće biti potpuno elektronička

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije