Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVANJE OSIGURAVATELJA

Za autoosiguranja 59 tisuća polica više nego lani

Allianz
Foto: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
1/2
15.12.2016.
u 10:15

Najveći premijski pad u milijunima kuna bilježi Allianz, gotovo 95 mil. kun, a u postocima BNP Paribas Cardif čija je premija pala 33,8%

Ukupna je premija koju su policirali hrvatski osiguravatelji u listopadu, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, iznosila 7,39 mlrd. kn i bila je 0,32% veća nego u istom razdoblju lani.

Najveći premijski pad u milijunima kuna bilježi Allianz čija je premija gotovo 95 mil. kn niža, a u postocima BNP Paribas Cardif, čija je premija pala 33,8%.

Najveći rast u milijunima kuna zabilježilo je Croatia zdravstveno osiguranje, 59,3 mil. kn, u postocima Wüstenrot životno osiguranje (73,2%), izuzmemo li Ergo životno koje je lani tek počelo poslovati pa nije usporedivo.

Ukupno, neživotna su osiguranja rasla 0,80% uz zaračunatu bruto premiju 5 mlrd. kn. Pritom je najzastupljenije osiguranje, od autoodgovornosti, bilo u padu 3,40% na 1,74 mlrd. kn. Premija obveznog autoosiguranja niža je 3,97% i iznosi 1,65 mlrd. kn.

No, sklopljeno je 58.969 polica više nego lani, ukupno 1,79 milijuna. Prosječna cijena premije i dalje pada, sad iznosi 921,33 kn i niža je 7,13% nego lani. Zdravstvena su osiguranja u plusu 4,83%. Premija životnih osiguranja niža je 0,66% i iznosi 2,38 mlrd. kn.

Najveći je udio klasičnog životnog osiguranja s premijom od 1,84 mlrd. kn. Visok rast bilježe jedino životna i rentna osiguranja kod kojih ugovaratelj snosi rizik ulaganja; rasla su 128,51%, na 383,86 mil. kuna. 

>> Osiguranje doma: S jednom kunom na dan osigurajte stan i sebi miran san!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije