Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Wall Street zabilježio lagani rast

stocks
Arhiva Vla-
18.05.2010.
u 10:41

Ulagači se boje i da bi smanjenje proračunske potrošnje u Grčkoj, Španjolskoj i Portugalu moglo usporiti oporavak gospodarstva eurozone.

U ponedjeljak je na Wall Streetu zabilježen lagani rast indeksa, zahvaljujući prije svega pojačanom trgovanju i rastu cijena dionica pred kraj radnog vremena. Dionički indeks Dow Jones porastao je 0,05 posto, ostvarivši vrijednost od 10.625 bodova, prošireni S&P 500 ojačao je 0,11 posto i dosegnuo 1.136 bodova, dok je tehnološki Nasdaq indeks narastao 0,31 posto, na 2.354 boda.

Pad tečaja eura prema dolaru na najniže razine u četiri godine uzrokovao je pad indeksa veći od 1 posto veliku većinu dana, a zbog jačanja dolara, ali i strahovanja od slabljenja potražnje, cijena nafte pala je jučer više od 2 posto, potonuvši prvi put nakon pet mjeseci ispod razine od 70 dolara po barelu. 

Ulagači se boje i da bi smanjenje proračunske potrošnje u Grčkoj, Španjolskoj i Portugalu moglo usporiti oporavak gospodarstva eurozone, što bi negativno utjecalo na izvoz SAD-a.

Na europskim burzama situacija je bila slična. Londonski FTSE indeks ostvario je 5.262 boda, frankfurtski DAX ojačao je 0,17 posto, na 6.066 bodova, dok je pariški CAC indeks oslabio 0,47 posto, na 3.543 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije