Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedinstvena oznaka

Vrgorac quality jagodama, vinu, pršutu...

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
05.03.2020.
u 21:20

Svrha te oznake je diferencijacija vrgoračkih proizvoda od konkurencije, podizanje i zadržavanje kvalitete proizvoda te poticanje prodaje

Poljoprivredni proizvodi s područja Vrgorca uskoro će dobiti jedinstvenu oznaku “Vrgorac quality”. Svrha te oznake je diferencijacija vrgoračkih proizvoda od konkurencije, podizanje i zadržavanje kvalitete proizvoda te poticanje prodaje na lokalnom, regionalnom i nacionalnom tržištu.

– Ovo će biti jedan od najznačajnijih projekata za našu poljoprivredu. Kad se radi o poljoprivredno-prehrambenim proizvodima i uslugama ruralnog turizma, naglasak je na umrežavanju ponude, stvaranju zajedničkih oznaka te zajedničkim promocijskim aktivnostima. Godinu dana radili smo na projektu koji će pomoći našim poljoprivrednicima – najavio je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

U taj projekt Vrgorac je krenuo u travnju 2019. u suradnji s četiri poljoprivredne udruge koje okupljaju više od 300 OPG-ova, a predstavljen je svim poljoprivrednim proizvođačima. Najvažniji vrgorački proizvodi su jagode, pršut, vino, breskve, nektarine, grožđe, stolno grožđe, povrće i med.

Vrgoračko je područje među vodećima u Hrvatskoj po vinovoj lozi, pršutu, jagodama i stolnom grožđu. Oznaka kvalitete će se u prvoj fazi dodjeljivati za jagode i proizvode od jagoda, svježe voće i povrće te proizvode nastale njihovom preradom, med i druge pčelinje proizvode te vino i druge proizvode od grožđa i vina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije