Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u okviru plive

Vrdoljak otvorio Centar financijskih aktivnosti za Tevine lokacije

Ivan Vrdoljak,Teva
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/8
25.02.2014.
u 13:55

Tihomir Orešković, predsjednik uprave Plive, naglasio je kako je centar zaposlio 100 zaposlenika, te da će se pogoni u Savskom Marofu otvoriti u drugom dijelu godine

U okviru Plive, članice Teva grupe u Zagrebu, otvoren je Centar financijskih aktivnosti za Tevine lokacije u Europi. Riječ je o prvom uslužnom centru jedne multinacionalne kompanije u našoj zemlji. Centar je predstavljen još prije godinu dana, a od tada se je obavljalo usklađivanje zbog osiguranja neometanog odvijanja aktivnosti i funkcioniranja financijskih procesa. Početak rada otvorio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, odobrenjem prve fakture u sustavu. 

- Iako je recesija, Plivi izvoz raste, a takvo što se i uklapa u našu industrijsku strategiju, u kojoj smo prioritet dali farmaceutskoj i IT industriji. A koja ima plan kroz sedam godina na strateškim granama povećati izvoz za 30 posto, te za isti postotak povećati broj visokoobrazovnog kadra, te za 70 posto produktivnost - komentirao je Vrdoljak, dodajući kako nam je potrebno što više pozitivnih priča i za njih će država učiniti sve što može, a kako bi te kompanije imale i veći rast.  Tihomir Orešković, predsjednik uprave Plive, naglasio je kako je centar zaposlio 100 zaposlenika, te da će se pogoni u Savskom Marofu otvoriti u drugom dijelu godine. Na novinarsko pitanje je li današnji rast cijene benzina posljedica uvedene liberalizacije, ministar Vrdoljak je odgovorio da bi prema njihovim kalkulacijama do porasta cijene bez obzira došlo.

- Takva mala poskupljenja su živo tržište. Mi pratimo svako povećanje i moguće smanjenje, i ukoliko prođu neku razinu za koju Vlada procjenjuje da nema razloga da bude tolika, imamo mehanizam da to zaustavimo. Sada taj slučaj nije, jer je u okvirima koji bi bili i da nije liberalizacije. Vezano za privatizaciju Petrokemije ministar je izrazio zadovoljstvo razgovorima sa strateškim partnerima.

- Imamo vrlo otvorene razgovore, Povjerenstvo se sastaje na tjednoj razini, dobru suradnju sa sindikatima..., te se nadam da će 7. ožujka dobiti ozbiljne ponude i omogućiti zadržavanje pozicije Petrokemije na tržištu, zaposlenost i proizvodnju. Zato je potreban partner i dodatni kapital - rekao je ministar Vrdoljak.

>>Vlasnica Plive Teva kupila Ratiopharm za 3,6 milijardi eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije