Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavilo Ministarstvo

Vozači, natočite prije ponoći! Cijene goriva rastu od 3 do 6 lipa

gorivo
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.02.2014.
u 15:47

Ovo je vjerojatno posljednji put da Ministarstvo gospodarstva na temelju pravilnika o najvišim cijenama derivata objavljuje najviše cijene goriva zato što je prošlog petka Sabor donio novi Zakon o tržištu naftnih derivata kojim je ukinut ovaj pravilnik.

Od ponoći rastu cijene naftnih derivata i to od tri do šest lipa, obavilo je Ministarstvo gospodarstva.

Najviša maloprodajna cijena benzina eurosuper 95 u iduća dva tjedna bit će 10,20 kuna što je rast cijene od pet lipa po litri. Cijena litre eurosuper 98 raste za šest lipa na 10,51 kunu, a eurosuper 100 stajat će 10,71 kunu, dok je u protekla dva tjedna litra stajala 10,65 kuna.

Vozači koji "toče" eurodizel litru goriva u iduća će dva tjedna plaćati 9,69 kuna što je četiri lipe više nego u proteklom razdoblju. Loživo ulje u iduća će dva tjedna stajati 6,62 kuna (prijašnja cijena 6,57 kuna), a cijena plavog dizela raste za tri lipe, na 6,61 kunu. Ovo je vjerojatno posljednji put da Ministarstvo gospodarstva na temelju pravilnika o najvišim cijenama derivata objavljuje najviše cijene goriva zato što je prošlog petka Sabor donio novi Zakon o tržištu naftnih derivata kojim je ukinut ovaj pravilnik. Kada se taj zakon i službeno objavi u Narodnim novinama, tržište će samo određivati cijene te je moguće da najviše cijene koje je danas objavilo Ministarstvo neće vrijediti cijela dva tjedna već do objave u zakona u Narodnim novinama.

>>Sretna vijest za vozače! Evo koliko padaju cijene goriva

>>Udar na vozače: Od ponoći rastu cijene goriva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije