Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatna bilanca

Vlasnik Bit-Art Informatike odbio primiti Fininu nagradu

zlatna bilanca
Matija Habljak/Vecernji List
14.05.2013.
u 20:48

Nagradu za 2012. dobit će tvrtka EKOBIT. Prije nekoliko godina Zlatnu bilancu također je odbila jedna manja tvrtka

Fina petu godinu zaredom dodjeljuje nagradu Zlatna bilanca najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, prema strogo utvrđenim ekonomskim i financijskim kriterijima poslovanja u prethodnoj godini. Iako je u djelatnosti Informacije i komunikacije nagrada trebala biti dodijeljena tvrtki Bit-Art Informatika, direktor te tvrtke Marko Šušnjar odbio ju je primiti.

Šušnjar nam je kratko komentirao da je razlog antipoduzetnička klima koja vlada u zemlji i da poduzetnik prestaje biti čast, nego je problem. Njegovo mišljenje dijeli velik dio poduzetnika koji također žele anonimnost i cilj im je samo uspješno poslovati, a prije svega je riječ o proizvodnim izvoznim tvrtkama. Bit-Art Informatika zapošljava 32 radnika, proizvodi softvere i 80 posto proizvodnje izvozi. Ista se situacija u sklopu dodjele Zlatne bilance dogodila i prije tri-četiri godine, kada je nagradu odbila također jedna manja tvrtka.

Umjesto Bit-Art Informatike nagrada će biti dodijeljena tvrtki EKOBIT, dok će glavnu nagradu dobiti tvrtka Croatiašped. Prošle godine nagradu Crome odbila je zadarska poduzetnica Hana Medin. Tada je veći razlog odbijanja bila financijska strana, s obzirom na to da je Croma od nje tražila uplatu 35.000 kuna za sudjelovanje na dodjeli nagrade. Iako su iz Crome nakon toga rekli da uplata nije potrebna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije