Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Vlasnica J&T banke povećala neto dobit 26%, na 371 mil. kn

novac
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.04.2015.
u 16:30

Hrvatska je članica grupe, J&T banka iz Varaždina, bivša Vaba banka, lani poslovala s gubitkom od 6,9 milijuna kuna

Češka J&T banka, vlasnica istoimene hrvatske banke, donedavne Vabe, povećala je lani neto dobit 26 posto, na 371 milijun kuna. Operativna im je dobit pak rasla čak 40 posto, na 466 milijuna kuna. Kapital J&T-ja iznosi 4,24 mlrd. kuna, a adekvatnost kapitala 13,4 posto.

Banka je u 2014. povećala ukupnu bilančnu svotu 21 posto, na 36,95 mlrd. kuna. Iz banke poručuju da je to rezultat rasta depozita klijenata 25 posto, na 29,53 mlrd. kuna, te kredita čiji je portfelj 19 posto viši u odnosu na 2013. i iznosi 19,65 mlrd. kuna. Prihodi od kamata rasli su im 35 posto, za 1,60 mlrd. kuna.

– Rast plasmana J&T banke ponajprije je rezultat povećanog interesa klijenata za investicijske mogućnosti koje je ponudila klijentima tijekom godine. Osim depozita, ponuda proizvoda dodatno je proširena i u segmentu ostalih dužničkih papira. Vidimo velik interes u obnovljivim revolving obveznicama, koje smo prvi ponudili na češkom tržištu – komentirao je rezultate poslovanja u prošloj godini Štěpán Ašer, član uprave J&T banke.

Hrvatska je članica grupe, J&T banka iz Varaždina, lani poslovala s gubitkom od 6,9 milijuna kuna, imovinu su povećali 10,98 posto, na 1,34 mlrd. kuna, a tržišni im je udio 0,33 posto.


>> HRT ostvario najbolji rezultat u posljednjih 10 godina

>> UNIQA Grupa povećala dobit za 22,9%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije