Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrdoljakova uredba

Vladino da trgovini nekretninama bez uporabne dozvole

Ministar Vrdoljak posjetio Sirobuju (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
05.04.2012.
u 11:55

To se odnosi na stare zgrade i stanove koji su sagrađeni još 70-ih godina i čiji su vlasnici imali velikih problema otkako je lani u kolovozu Vlada zabranila promet nekretnina čiji vlasnici ne mogu dokazati da imaju uporabnu dozvolu

Vlada je danas donijela uredbu prema kojoj će se moći trgovati nekretninama koje su upisane u zemljišne knjige, a vlasnik iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti dobiti ili nikad nije dobio uporabnu dozvolu. Kako je objasnio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, to se prvenstveno odnosi na stare zgrade i stanove koji su sagrađeni još 70-ih godina i čiji su vlasnici imali velikih problema u posljednjih nekoliko mjeseci, odnosno otkako je lani u kolovozu Vlada zabranila promet nekretnina čiji vlasnici ne mogu dokazati da imaju uporabnu dozvolu.

– To nikako ne znači da danas možeš graditi zgradu bez uporabne dozvole i zatim se upisati u  zemljišne knjige i prodavati nekretninu – objasnio je ministar Vrdoljak. 

 

Komentara 3

LI
liliZG
12:21 05.04.2012.

naša građena \'68, firma iz BiH, a treba svakog podmazati da ti ispostave dokument na kojeg imaš zakonsko pravo............

LU
lutomirski
08:52 06.04.2012.

samo vi te zakone mjenjajte, i to svaki dan, ja ne mislim nista graditi u toj drzavi....najveci promasaj

AM
amato
19:26 06.04.2012.

Vrdoljak je lopina. On mora dokazati da to nije. On hoće legalizirati nešzo što se ne smije nikada legalizirati. Kuće koje se ne mogu uklopiti u prostorne planove, izgrađene su preblizu međi, previše m2 kuće na premalo m2 zemljišta, preblizuu moru, ne zaštičenom području... te se kuće nikada ne smiju legalizirati, ni za kakav novac. On mogu ostati ali bez struje, vode, kanalizacije, telefona... ili se trebaju srušiti. U protivnom i sud u Strasburu će imati posla s našom žabokrečinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije