Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gov.hr za milijun kn

Vlada radi novi portal s kojeg ćete besplatno skidati dokumente

Vlada portal
screenshot/Vlada.rh
08.03.2013.
u 15:31

Projekt izrade središnjeg internet-središta nastojat će se provesti u godinu dana u nekoliko faza, a mijenjat će se ovisno o potrebama i reakcijama građana

Vlada se odlučila na stvaranje središnjeg državnog internetskog mjesta – radnog naziva "gov.hr", na kojem će građanima biti dostupnije informacije iz područja javne uprave.

Iz Vlade očekuju i znatne uštede sredstava koja se izdvajaju za održavanje i izradu internetskih prezentacija za tijela državne uprave, piše Poslovni.hr

Za ovaj projekt provodi se javni natječaj putem Programa potpora Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, a Predmetna nabava bit će podijeljena u dvije grupe, grupu za izradu vizualnog rješenja sustava, procijenjena vrijednost 190.000 kuna, te grupu za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajem, procijenjena vrijednost 785.000 kuna.

Projekt izrade središnjeg internet-središta nastojat će se provesti kroz godinu dana u nekoliko faza, a mijenjat će se ovisno o potrebama i reakcijama građana. U prvom tromjesečju od početka izrade rješenje će obuhvatiti informacije s dosadašnjih stranica Vlade i Ureda Vlade te stranica mojauprava.hr, dok će se u preostalom razdoblju u fazama integrirati stranice ministarstava, državnih ureda i upravnih organizacija.

Za održavanje internetskih stranica Vlade, portala mojauprava.hr i tijela državne uprave, godišnje se u prosjeku izdvaja 2,8 milijuna kuna, a kako planirana vrijednost nabave ovog sustava iznosi nešto manje od milijun kuna, po provedbi projekta ušteda će biti 1,8 milijuna kuna.

>>Učinkovitija administracija i javna uprava

Komentara 6

DU
Deleted user
16:07 08.03.2013.

Mene samo zanima kad budu prestali birokrati zafrkavati s "rodnim listom ne starijim od 6 mjeseci"?!?

TP
Tihomir Prdež
16:13 08.03.2013.

Izrada web stranice za šaku kuna, šačicu kuna...tričavih milijun. Gdje se mogu javiti na natječaj, ja ću vam to napraviti za pola!

CH
chaos
16:30 08.03.2013.

Znači "oni" su platili mojauprava.hr koju nisu koristili, ali "ovima" je nedopustivo da koriste nešto od "onih" pa će napraviti svoj gov.hr I u jednom i u drugom slučaju ne troše svoje novce nego NAŠE! kad će ih narod natjeratii da se s NJIHOVIm novcima i "oni" i "ovi" krenu ponašat štdljivo i razborito?! Umjesto da se ložite na bacanje cigli na homoseksualce možda da ih krenete bacati na Sabor i bi bilo nešto korisno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije