Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen poziv

Vlada prikuplja ponude za kupnju HPB-a

Zoran Milanović, Slavko Linić (1)
Robert Anic/PIXSELL
09.08.2013.
u 20:09

Hrvatska je vlada jučer objavila poziv za iskazivanje interesa i prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju Hrvatske poštanske banke.

Hrvatska je vlada jučer objavila poziv za iskazivanje interesa i prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju Hrvatske poštanske banke. Preko Ministarstva financija Vlada namjerava prodati sve svoje dionice u HPB-u, odnosno udio od 99,13 posto ukupnog broja izdanih dionica. Privatizacija HPB-a provest će se kroz otvoreno međunarodno prikupljanje ponuda, a Vlada je pozvala sve zainteresirane da svoj interes dostave pisanim putem financijskom savjetniku tvrtki Confida-Revizija do 31. kolovoza.

Nakon prikupljenih ponuda, financijski savjetnik investitorima će dostaviti informacijski memorandum i sažetak informacija o društvu te ih upoznati s daljnjim tijekom procesa. Investitori koji iskažu interes bit će pozvani da dostave svoju neobvezujuću ponudu do 20. rujna.

Vlada Hrvatsku poštansku banku prodaje u skladu sa svojom srpanjskom odlukom o prodaji 871.142 dionice, pojedinačne nominalne vrijednosti 1100 kuna, odnosno ukupne nominalne vrijednosti 958,2 milijuna kuna. HPB je u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 61,4 milijuna kuna, odnosno 400.000 kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Riječ je o sedmoj banci u Hrvatskoj po veličini aktive, koja je na kraju lipnja iznosila je 17,8 milijardi kuna.

>>Evo što građani misle o radu Vlade!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije