Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sastanak

MOL traži isplatu dividendi u iznosu od 2 milijarde kuna

INA
Foto: Jakov Novak
25.11.2014.
u 11:32

MOL je od Upravnog odbora INE zatražio da sazove izvanrednu Opću skupštinu dioničara INE, a na dnevnom redu bi se trebala naći izvanredna isplata dividendi

Danas se održava novi sastanak Vlade, MOL-a i članova Uprave Ine. Glavna tema trebala bi biti rafinerijsko poslovanje.

MOL je od Upravnog odbora INE zatražio da sazove izvanrednu Opću skupštinu dioničara INE, a na dnevnom redu bi se trebala naći izvanredna isplata dividendi. MOL će predložiti skupštini da odobri isplatu dividendi u iznosu od 2 milijarde kuna i to iz zadržane dobiti.

 - MOL je spasio INU od bankrota, financijski je stabilizirao i pretvorio u profitabilnu tvrtku sa značajnim investicijskom potencijalom. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva odlučilo opozvati licencije za istraživanje u Savi i na sjeverozapadu zemlje, dioničari razumiju kako ministarstvo trenutno ne podržava prema investicijama okrenuto okruženje. Stoga je došlo vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja, navodi se u priopćenju MOL-a.

>> Radnici Ine premijeru: Treba li nam golub pismonoša ili referendum da biste nas čuli

Ključne riječi

Komentara 12

LI
lindov
11:46 25.11.2014.

E moj petrolio kad bi samo znao, a znas tko je opljackao inu bilo bi bolje da ove tvoje kvazi nacionalne trenutke ostavis negdije drugdije. INA je bila kroz puna godina pljackana u ime politike. A kad je tome dosao kraj javljaju se ove "domoljubne" frustracije

DO
doktorica
12:01 25.11.2014.

zašto nisu onda izašli na ulicu kad im se prodavala Ina...

PO
portugisac
11:50 25.11.2014.

Nema šanse da u Hrvatskoj saznaš tko koga stvarno. Sanader osuđen za mito i namješanje poslova i prava MOL-u a pravosudne institucije ne reagiraju. Ili Sanader nije kriv ili poništiti ugovor sa Mađarima koji je napravljen na kriminalu. To čak i međunarodno pravo dozvoljava da se takovi ugovori ponište. Treča varijanta je da i ovi novi imaju "umoćene prste u med".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije