Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati poslovanja

Vipnet u trećem kvartalu ostvario prihod od 142,8 milijuna eura

vipnet
Pixsell
12.11.2009.
u 12:34

Prihodi Vipneta u prvih devet mjeseci dosegnuli su 367,5 milijuna eura, što je smanjenje u usporedbi s 402,5 milijuna krajem rujna prošle godine.

ZAGREB - Telekom Austria Grupa u Beču objavila je danas Vipnetove poslovne rezultate za prvih devet mjeseci 2009. godine zajedno s rezultatima mobilnog dijela (Mobilkom Austria grupa) i fiksnog dijela Telekom Austria Grupe.

Prihodi Vipneta u prvih devet mjeseci dosegnuli su 367,5 milijuna eura, što je smanjenje u usporedbi s 402,5 milijuna krajem rujna prošle godine, jer su na prihode utjecali manja potrošnja po korisniku, dodatne pogodnosti za korisnike, roaming i interkonekcija, navodi se u priopćenju.

Troškovno orijentirane aktivnosti utjecale su na smanjenje operativnih troškova za 3,4 posto s ciljem ublažavanja 6-postotnog nameta na usluge mobilne telefonije što je djelomično kompenziralo utjecaj slabijeg tečaja i pomoglo u zaustavljanju smanjenja operativne dobiti (EBITDA) na 138,2 milijuna eura.

Ipak, na kvartalnoj razini Vipnet je stabilizirao operativnu dobit (EBITDA) u lokalnoj valuti kada se izuzmu roaming poslovanje i dodatni namet od šest posto. Prihodi u trećem kvartalu iznosili su 142,8 milijuna eura, operativna dobit (EBITDA) 65 milijuna eura i dobit prije kamata i poreza (EBIT) 48,2 milijuna eura.

Kumulativna dobit za prvih devet mjeseci 85,5 milijuna eura

Kumulativna dobit prije kamata i poreza (EBIT) za prvih devet mjeseci 2009. iznosila je 85,5 milijuna eura. U istom razdoblju Vipnet je uložio 43,4 milijuna eura u dugoročnoj strategiji osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga u skladu s potrebama korisnika.

- Vipnet je u trećem kvartalu uspio stabilizirati operativnu dobit (EBITDA) izraženu u kunama u usporedbi s trećim kvartalom prošle godine i to kada se izuzmu vanjski faktori na koje ne možemo utjecati, a to su namet na prihode od mobilnih usluga i smanjenje prihoda stranih gostiju u Vip mreži. Unatoč izazovnom gospodarskom okruženju, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u našem osnovnom poslovanju (core business), pogotovo rastom broja korisnika bežičnog broadbanda - rekao je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:47 12.11.2009.

Dao Bog da propadnete. Djeci i studentima ste za 1 kunu davali mobitele. Sada blokirate račune i provodite ovrhe.Lopine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije