Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Valamar za 24 milijuna eura kupuje Hotele Baška

Inače, Hoteli Baška su jedna od vodećih turističkih kompanija na Krku
25. svibnja 2015. u 15:38 1 komentara 1266 prikaza
hotel
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Mjesto broja jedan u našem turizmu na dohvat je ruke Valamar Rivieri. Lukšić grupa je lanjskom kupnjom umaškog Istraturista postala najveća, zaokruživši kapacitete na 45.000 kreveta. Valamar Riviera, potisnuta tada s 42.000 kreveta na drugo mjesto, jučer je ponudila 24,1 milijun eura za gotovo 84 posto dionica Hotela Baška. Predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice od 96 eura. Ponuda je odmah prezentirana na skupštini dioničara ove hotelske kuće s Krka, odluka o (ne)prihvaćanju bit će donesena za koji dan, no većina je, doznajemo, prilično sklona takvom raspletu. Realizira li Valamar tu transakciju porast će za gotovo 1.600 hotelskih kreveta i oko 2.800 mjesta u kampovima i povratiti vodeću poziciju.

Inače, Hoteli Baška su jedna od vodećih turističkih kompanija na Krku. Lani su, u hotelima Corinthia, Zvonimir, Atrium iadria, te u kampovima, ostvarili 440.000 noćenja. Prihod je iznosio 96,4 milijuna kuna.  

“Izrazito smo optimistični što se tiče Baške i Krka kao destinacije i budućnosti Hotela Baška d.d. kao kompanije. Osobito smo impresionirani cijelim menadžment timom i zaposlenicima u Baškoj koji su uspješno gradili kompaniju do sadašnje razine, te namjeravamo nastaviti razvijati Bašku zajedno s postojećim radnicima. Baška ima veliki potencijal za rast kojeg će značajno osnažiti naše buduće investicije u daljnji razvoj hotela i kampova. U kontekstu naše strategije rasta kroz akvizicije, vjerujemo kako Hoteli Baška d.d. predstavljaju izvrsnu priliku za strateško širenje našeg portfelja na otoku Krku i na Kvarneru. U Hotelima Baška vidimo jasan potencijal da primijenimo iskustva iz drugih Valamarovih destinacija gdje smo kroz kontinuirana ulaganja u zaposlenike, proizvode, usluge i doživljaje stvorili novu vrijednost za naše dioničare”, poručio je Franz Lanschützer, predsjednik Uprave Valamar Riviera d.d.

>> Lukšić grupa kupila umaški Istraturist 
za 120,1 milijun eura

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • doktor1:

    Jel sa svojim ili tuđim novcem??? Lako je kupiti tuđim novcem ili kreditom. Taj Valamar se busa kao uspješna hotelska kuća a rastu mu samo dugovi.