Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Valamar za 24 milijuna eura kupuje Hotele Baška

hotel
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
25.05.2015.
u 15:38

Inače, Hoteli Baška su jedna od vodećih turističkih kompanija na Krku

Mjesto broja jedan u našem turizmu na dohvat je ruke Valamar Rivieri. Lukšić grupa je lanjskom kupnjom umaškog Istraturista postala najveća, zaokruživši kapacitete na 45.000 kreveta. Valamar Riviera, potisnuta tada s 42.000 kreveta na drugo mjesto, jučer je ponudila 24,1 milijun eura za gotovo 84 posto dionica Hotela Baška. Predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice od 96 eura. Ponuda je odmah prezentirana na skupštini dioničara ove hotelske kuće s Krka, odluka o (ne)prihvaćanju bit će donesena za koji dan, no većina je, doznajemo, prilično sklona takvom raspletu. Realizira li Valamar tu transakciju porast će za gotovo 1.600 hotelskih kreveta i oko 2.800 mjesta u kampovima i povratiti vodeću poziciju.

Inače, Hoteli Baška su jedna od vodećih turističkih kompanija na Krku. Lani su, u hotelima Corinthia, Zvonimir, Atrium iadria, te u kampovima, ostvarili 440.000 noćenja. Prihod je iznosio 96,4 milijuna kuna.  

“Izrazito smo optimistični što se tiče Baške i Krka kao destinacije i budućnosti Hotela Baška d.d. kao kompanije. Osobito smo impresionirani cijelim menadžment timom i zaposlenicima u Baškoj koji su uspješno gradili kompaniju do sadašnje razine, te namjeravamo nastaviti razvijati Bašku zajedno s postojećim radnicima. Baška ima veliki potencijal za rast kojeg će značajno osnažiti naše buduće investicije u daljnji razvoj hotela i kampova. U kontekstu naše strategije rasta kroz akvizicije, vjerujemo kako Hoteli Baška d.d. predstavljaju izvrsnu priliku za strateško širenje našeg portfelja na otoku Krku i na Kvarneru. U Hotelima Baška vidimo jasan potencijal da primijenimo iskustva iz drugih Valamarovih destinacija gdje smo kroz kontinuirana ulaganja u zaposlenike, proizvode, usluge i doživljaje stvorili novu vrijednost za naše dioničare”, poručio je Franz Lanschützer, predsjednik Uprave Valamar Riviera d.d.

>> Lukšić grupa kupila umaški Istraturist 
za 120,1 milijun eura

Komentara 1

DO
doktor1
17:16 25.05.2015.

Jel sa svojim ili tuđim novcem??? Lako je kupiti tuđim novcem ili kreditom. Taj Valamar se busa kao uspješna hotelska kuća a rastu mu samo dugovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije