Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Poduzetnički impuls'

Vlada poduzetnicima 'dijeli' 1,26 milijardi kuna

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.02.2014.
u 11:56

Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu vrijedan je 1,26 milijardi kuna

Nakon današnje sjednice Vlade ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je prijedlog 'Poduzetničkog impulsa' – programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu vrijedan 1,26 milijardi kuna.

– Četiri programska prioriteta su jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna, unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna, promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna te lakši pristup financiranju s planiranim iznosom od 529,1 milijun kuna – najavio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i dodao kako se uvode posebne mjere za poduzeća s manje od deset zaposlenih.

Prosječna potpora iznosi 100.000 kn, a program bi trebao poduzetnicima omogućiti bespovratne potpore, promociju i učenje, unaprijeđenje okruženja i lakši pristup financiranju.

 - Očekujemo da ćemo podijeliti oko 1300 potpora. Maksimalni iznos potpore je 26 milijuna kuna, a 413 milijuna kuna je iznos bespovratnih potpora. Poduzetnički impuls dat će potporu 11mijardi kuna vrijednim investicijama, rekao je Maras.

>> Za prerađivačku industriju i inovacije 40 milijuna kuna

Komentara 6

Avatar tigar 99
tigar 99
09:10 12.02.2014.

Sigurno bu nekaj dobil i Šegonov sin! Kad sam pročital intervju njegovog oca kak je dečko sposoban, da je s 18 godina napravil više desetaka milijuna vrijedno carstvo,a ona gospođa iz Laburista se također čudila da je uz tak maluu plaču toliko uložil, pa dečko je čudotvorac, ja bi mu dal svu ovu lovu pa nek je dečko oplodi! Idemo na sigurno!

ZD
zdepar
17:50 10.02.2014.

još samo ostaje pitanje kome

VE
velika
08:56 13.02.2014.

vlada nista ne dijeli samo vraca u privredu dio onog sto je toj istoj privredi i poduzetnicima otela jedino sto je posteno sto ti novci idu malim i srednjim poduzetnicima a ne velkima koji eksploatiraju svoj položaj .. još jednomš jednom mi privatnici plaćamo plaću vladi ...a oni ne daju ništa privredi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije