Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uspješna priča tvrtke Gebrüder Weiss u Hrvatskoj

Rastući broj pošiljki unatoč pandemiji korone / Uspješno pokrenut novi logistički terminal za regiju / Home Delivery raste i dalje
15. listopada 2020. u 13:17 308 prikaza
Gebrüder Weiss
Foto: Gebrüder Weiss
Pogledajte galeriju 1/4

Već 20 godina je tvrtka Gebrüder Weiss zastupljena s vlastitom poslovnicom u Hrvatskoj i kontinuirano gradi svoju tržišnu poziciju u regiji. Tako je logističar u Hrvatskoj znatno povećao volumen pošiljki u cestovnom prometu u prvom polugodištu 2020. Unatoč utjecajima pandemije korone ostvaren je plus od oko 15 posto u usporedbi s prošlogodišnjim razdobljem. Tomu je pridonio i novi terminal u Svetoj Nedelji kod Zagreba, koji je ove godine završen i pušten u rad.

Gebrüder Weiss | Autor : Gebrüder Weiss Foto: Gebrüder Weiss Thomas Schauer, direktor Gebrüder Weiss regije jugoistok „S novim logističkim terminalom i našim zahtjevima za najvišim standardima kvalitete i sigurnosti želimo nastaviti dosadašnje uspješno poslovanje u Hrvatskoj“, izjavio je Thomas Schauer, direktor Gebrüder Weiss regije jugoistok.

Blizu 18 milijuna eura je tvrtka Gebrüder Weiss investirala u proširenje poslovnice u blizini glavnog grada Zagreba. Međunarodna logistička tvrtka je time zadovoljila rastuće zahtjeve kupaca kao i povećanu količinu naloga. Novo terminal raspolaže modernom tehničkom opremom te logističkom površinom od 18.000 četvornih metara. Tomu pripada i specijalno ADR skladište  za opasan teret i posebno osjetljivu robu.

Pokretač rasta „Home Delivery“
„Temelj našega uspjeha, a time i važan stup naše strategije jest kupcima ponuditi veću vrijednost za njihove logističke lance, primjerice kroz digitalne ponude poput novog portala za kupce myGW ili širenja naših usluga Home Delivery“, govori Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska.

Gebrüder Weiss | Autor : Gebrüder Weiss Foto: Gebrüder Weiss Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska Home Delivery tržište jedan je od najvažnijih pokretača rasta u Hrvatskoj. Od 2012. Gebrüder Weiss je u tom području poslovanja znatno povećao godišnje brojke pošiljki. U prvih osam mjeseca ove godine rast već iznosi više od 30 posto u usporedbi s prošlogodišnjim razdobljem. Uslijed pandemije korone tvrtka Gebrüder Weiss nudi i „Beskontaktnu dostavu“ koja je dobro prihvaćena na tržištu.

Cestovni promet, pomorski i zračni transport dobro se razvijaju
Poslovnom uspjehu ne doprinose samo transporti diljem Europe u cestovnom prometu, nego se i područje poslovnice za zračni i pomorski prijevoz razvija pozitivno. Pritom profitiraju primjerice kupci u pomorskom transportu kroz pristup Jadranu i tjedno prometovanje zbirnih kontejnera, koje povezuje Hrvatsku i susjedne zemlje unutar 35 dana s rastućim tržištima Aziji.

Tvrtka Gebrüder Weiss započela je u Hrvatskoj 2000. kao mala špedicija na površini od 1.000 četvornih metara i s timom od 15 suradnika. U proteklim godinama tvrtka se razvila u logističara s potpunom uslugom s renomiranim kupcima iz područja visoke tehnologije, automobilske industrije, mode, potrošačke robe i kemijske industrije. U međuvremenu u Hrvatskoj radi 175 zaposlenika na tri lokacije s logističkom površinom od 20.400 četvornih metara.

Sredinom listopada Gebrüder Weiss obilježava sa svojim kupcima i suradnicima 20. obljetnicu u Hrvatskoj. Proslava će zbog korone biti održana kao digitalna serija događaja.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti