Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danci pregovarali s Ministarstvom

Ulaganja u konoplju i farmu svinja strateški značajna

Industrijska konoplja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.04.2014.
u 18:22

S investicijama većim od 20 milijuna eura danski bi investitori mogli ući u red strateških ulagača u RH po posebnoj proceduri

Spremni smo podržati sve investicije koje mogu pomoći pokretanju poljoprivredne proizvodnje, a kako o pitanju industrijske konoplje trenutačno postoje zakonska ograničenja, danski su investitori zamoljeni da dostave podrobniju dokumentaciju o poslovnim planovima i ulaganjima.

Priopćili su to danas iz Ministarstva poljoprivrede, nakon sastanka s Dancima predvođenim Janom Lundom Larsenom i Peterom Kjærom Knudsenom. Tvrde kako najavljena ulaganja od više od 20 mil. eura u konoplju i proizvodnju svinja spadaju u red strateških investicija u RH. To znači da će po posebnoj proceduri i zakonskom okviru biti u ingerenciji Ministarstva gospodarstva i Agencije za investicije, čim dostave investicijske projekte.

>> Tko su tajnoviti Danci koji žele investirati u konoplju 

>> Danski ulagači prijete odlaskom, a ne daju odgovore koliko bi uložili

Komentara 5

DU
Deleted user
22:48 03.04.2014.

ahahaa da srateska ulaganja, ahahaaa nije valjda da vjerujete u to.

RA
raspad
22:10 03.04.2014.

Drugim rijecima ulaganje u konoplju, odnosno marihuanu. Nevjerovatno dokle se stiglo.

RR
rrastovi
21:14 04.04.2014.

Uzgoj konoplje su zabranili Amerikanci jer nisu mogli plasirati plastiku i razne Lasteks i Nylon proizvode kraj kvalitetnih konopljinih platna. Zar su naše bake i prabake bile narkomanke zato što su uzgajale konoplju, prele i tkale ručno i imale stotinjak raznih dizajna od konoplje. Glupi Amerikanci, sve će plastikom zagaditi - cijeli svijet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije