Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
đuro đaković grupa

Ugovoreni poslovi vrijedni 623 milijuna kuna

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
16.08.2018.
u 07:12

Đaković trenutno ima 623 milijuna kuna ugovorenih poslova.

Grupa Đuro Đaković u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila dobit od 5 milijuna kuna s prihodom od 282,2 milijuna kuna te rashodom 277,2 milijuna kuna.

Pozitivan operativni rezultat (EBITDA) je 20,1 milijuna kuna, odnosno EBITDA marža 7,3 posto.

Đaković trenutno ima 623 milijuna kuna ugovorenih poslova.


– Izvoz je postao glavni izvor prihoda grupacije. Ostvareno je 159,3 milijuna kuna izvoza što je povećanje za 36,9 posto. Time je ispunjen cilj orijentacije prodaje na inozemna tržišta – istaknuo je predsjednik uprave Đuro Đaković Grupe Marko Bogdanović.


Jedino društvo koje nema pozitivnu EBITDA-u je Đuro Đaković Industrijska rješenja, koje je označeno kao najveći generator gubitka. Zato se planira njegovo restrukturiranje i pronalazak strateškog partnera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije