Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorene pretprijave

U Poreču se po prvi put u Europi održava međunarodno natjecanje STEM Games

STEM Games
01.03.2018.
u 16:20

Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima

Otvorene su pretprijave STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program.

Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene - svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a. Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah).

Za opuštanje od natjecateljskog dijela studente očekuje zabavni program, a kako bi se upoznali što bolje sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice, unutar edukativnog dijela programa predviđena su predavanja, radionice i demonstracije projekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije