Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U Pevecu se nadaju bankovnom jamstvu od milijun eura

Zastupljenost domaćih dobavljača, s kojima su sklopljeni ugovori i nastavljena suradnja, veća je od 80 posto, tvrde u Pevecu.
22. rujna 2010. u 15:37 8 komentara 9 prikaza
pevec
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL

Pevec u stečaju početkom listopada otvara i potpuno izmijenjeni, moderniji prodajni centar Pevec na Žitnjaku, priopćili su iz te kompanije. Tvrde kako je Žitnjak u pravilu bio drugi ili treći centar grupacije po prometu, što je i glavni razlog zašto se ponovo otvara. Nova poslovna politika u oba društva - Pevec Zagreb i Pevec Bjelovar - omogućiti je domaćim dobavljačima veću zastupljenost u prodajnom prostoru. Stoga je u ovome trenutku, u svim novootvorenim prodajnim centrima - Bjelovar, Koprivnica, Kutina, Zadar 1 i 2, Rijeka, Pula, Varaždin, Zagreb Jankomir, a od 1. listopada i u Žitnjaku -  zastupljenost domaćih dobavljača, s kojima su sklopljeni ugovori i nastavljena suradnja, veća od 80 posto.

- Neki centri ostvaruju promet na razini od 30-ak posto u odnosu na 2008. godinu. Dobit je u prvih sedam mjeseci ove godine iznosila 630 tisuća kuna, a promet iz mjeseca u mjesec u prosjeku raste 8 posto. Rast prodaje odličan je pokazatelj te dobar motiv svim dobavljačima i radnicima kojih će s otvorenjem Žitnjaka ukupno biti 805 (na Žitnjaku 80) - tvrde iz Peveca. 

Prosječna plaća trgovaca je, doznajemo, 4200 kuna neto, te 4400 na razini oba društva. Pevec se vraća osnovnoj djelatnosti, tako da je iz asortimana izbačena prehrana. Zbog rasta dobiti i prometa povjerenje potrošača, dobavljača, a i banaka se, tvrde, vraća, tako da su, dodaju, i na dobrom putu dobivanja bankarskog jamstva od milijun eura.

S obzirom na to da je dogovor s dobavljačima postignut vrlo brzo nakon proglašenja stečaja, danas su u Pevecovim centrima ponovno pune police, a u pripremi je i stečajni plan u suradnji s timom profesora s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te s KPMG-om, priopćili su iz kompanije.

CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • otilo:

    Podržavam dimitrijet,a vi dečki i cure posebno one na kasi osmjeh i koja riječ ne koštaju ništa ili bi i to željeli da vam platimo .

  • kiki29:

    Pevec je meni postao kroz godine sinonim za bofl robu, a ono kaj stvarno vrijedi je u pravilu bilo skuplje nego drugdje. Neljubaznost, neznanje i sve ostalo neću ni komentirati. a to što spominjete zastupljenost domaćih dobavljača objesite mačku za ... prikaži još! rep i potjerajte ga na drvo. ako su i dobavljači domaći roba im je redom uvozna (elektronika, tehnika, kosilice...). pa kaj mi od domaće robe imamo za ponuditi? SMIJEŠNO!!! nema šanse da me ikad više vide u svom dućanu...

  • dimitrijet:

    Ukoliko im odnos prema kupcu bude kao i do sad nista od svega toga.