Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'putovima frankopana'

U osam kaštela na Kvarneru do 2021. i centri za posjetitelje

Ilustracija
Foto: PGŽ
VL
Autor
Romana Kovačević
11.02.2020.
u 19:35

Projekt Primorsko-goranske županije pokrenut prije petnaest godina vrijedan je 61 milijun kuna, a u tijeku je treća faza vrijedna 47,3 milijuna kuna

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, sa 17 kaštela i tri sakralna objekta povezana s tom plemićkom obitelji na području od Krka i Vinodola do Gorskog kotara, spremna je za posjetitelje. Projekt Primorsko-goranske županije pokrenut prije petnaest godina vrijedan je 61 milijun kuna, a u tijeku je treća faza vrijedna 47,3 milijuna kuna.

Tim novcem (bespovratna sredstva iz fondova EU) do veljače 2021. godine će u osam kaštela biti napravljeni i interpretacijski centri za posjetitelje.

– U godini smo Frankopana i dovršetka našeg najvećeg kulturnog projekta, revitalizacije kaštela i njihove turističke valorizacije. Ovaj je projekt i doprinos projektu Rijeka Europska prijestolnica kulture, a cilj je ojačati turistički i kulturni brend Kvarnera – kaže Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Izdani su vodič “Prijatelj po putu” i fotomonografija, izrađena je i aplikacija koja namjerniku pomaže u snalaženju rutom, a u sklopu projekta uskoro počinju kvizovi, pričaonice i kreativne radionice za osnovnoškolce. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije