Naslovnica Biznis Gospodarstvo

U kampovima dva posto manje noćenja

Procjena Kamping udruženja Hrvatske temeljena na uzorku od oko 60% kapaciteta, kaže da je u kolovozu u kampovima ostvareno 2% više noćenja, dok je od otvaranja pa do kraja kolovoza bilo 2% manje noćenja u kampovima
16. rujna 2014. u 12:09 0 komentara 103 prikaza
Kamp u Medulinu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Statistika za prvih osam mjeseci o turističkom prometu u kampovima pokazala je da vremenski uvjeti na granici elementarne nepogode ipak nisu devastirali hrvatski kamping kako se to činilo u srpnju.

- Za kampove na sjeveru doista možemo reći da su pretrpjeli elementarnu nepogodu, s više od 20 kišnih dana u srpnju u Poreču primjerice, što je rezultiralo padom noćenja za 2% u Istri i 6% na Kvarneru - ističe Tihomir Nikolaš, predsjednik Kamping udruge Hrvatske. Tvrdi da bi bilo drukčije da se uredi turističko zemljište.

Procjena Kamping udruženja Hrvatske temeljena na uzorku od oko 60% kapaciteta, kaže da je u kolovozu u kampovima ostvareno 2% više noćenja, dok je od otvaranja pa do kraja kolovoza bilo 2% manje noćenja u kampovima. U kolovozu su najveći rast imali kampovi u Dalmaciji s 9% više noćenja, slijede kampovi u Istri s plusom od 2%, dok su kampovi Kvarnera u kolovozu registrirali pad noćenja od 3%. Od otvaranja do kraja kolovoza Dalmacija je ostvarila rast noćenja od 3%, Istra pad od 2%, a Kvarner pad od 6%. Istra ostvaruje 52, Kvarner oko 20, a Dalmacija oko 26% ukupnih kamping noćenja.

>> Lorencin najavio razvoj avanturističkog i kulturnog turizma

>> Ekološki socijalni forum želi Goli otok pretvoriti u europski gay resort

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.