Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJA

U Hrvatskoj osigurano tek 23 posto kućanstava

nevrijeme
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
19.11.2013.
u 15:58

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje u 2012. su hrvatski građani za police osiguranja stvari kućanstva, koje obuhvaća i rizik poplave, izdvojili 84 milijuna kuna, što je 3,6 posto više nego u 2011.

Povodom upozorenja Hrvatskog meteorološkog zavoda na opasnu ciklonu koja u Hrvatsku donosi obilne kiše i olujni vjetar, iz Croatia osiguranja upozorili su da je u Hrvatskoj osigurano tek 23 posto registriranih kućanstava. Osiguravatelj je nakon nedavne oluje Teodor rezervirao za isplatu 40 milijuna kuna, na koliko su procijenili ukupne štete.

Prema podacima svjetskog reosiguravatelja Swiss Re, od 168 prirodnih katastrofa u 2012. na prvom su mjestu po učestalosti poplave, kojih je bilo 63, a u njima je  živote izgubilo 2979 osoba. Štete su iznosile 2,7 milijardi dolara.

Oluje drže drugo mjesto, dok su na trećem potresi. U prvoj polovici 2013. štete od prirodnih katastrofa iznosile su u svijetu 56 milijardi dolara, a osiguranja su pokrila ukupno 20 milijardi dolara.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje u 2012. su hrvatski građani za police osiguranja stvari kućanstva, koje obuhvaća i rizik poplave, izdvojili 84 milijuna kuna, što je 3,6 posto više nego u 2011. Osigurano je ukupno 280 tisuća kućanstava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije