Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U HAC-u su izmislili funkciju za Guština pa odustali

Viši suradnik: 
U spornoj odluci naštimano je i mjesto za Guštinovu tajnicu
13. prosinca 2012. u 18:50 33 komentara 18 prikaza
'16.05.2012., Sirolina 4, Zagreb - Drazen Gustin, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/3

Uprava Hrvatskih autocesta na sjednici održanoj 11. prosinca 2012. godine donijela je odluku o ustroju novog sektora unutar te tvrtke, koji bi se bavio infrastrukturnim projektima. Istom odlukom određeno je da taj sektor čine direktor i jedan viši suradnik. Za direktora je pak određeno da ima plaću s koeficijentom 9,6, a to znači minimalno 27.000 kuna bruto.

Plaća veća od 17.000 kuna

Prema informacijama Večernjeg lista iz više izvora, direktor infrastrukturnih projekata trebao je postati nedavno smijenjeni predsjednik uprave HAC-a Dražen Guštin, a viši suradnik u tom sektoru njegova donedavna tajnica.

Tako bi Guštin nakon smjene trebao ostao raditi u HAC-u, i to na dobro plaćenom direktorskom mjestu na kojem bi primao plaću (kad se dodaju dodaci na minuli staž) veću čak nego što je imao kao predsjednik uprave (17.000 kuna neto).

No ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ustvrdio je jučer da ta direktorska pozicija nije namijenjena Guštinu, a njegov ostanak u HAC-u opravdavao je time da prema ugovoru ima pravo ostati na adekvatnom radnom mjestu u tvrtki jer je u HAC-u radio i prije nego što je imenovan predsjednikom uprave.

Hajdaš Dončić nam je kazao da je na prekjučerašnjoj sjednici uprave HAC-a donesena odluka da se Guštinu ponudi radno mjesto glavnog inženjera I.,s koeficijentom 6. A to znači plaću od minimalno 18.000 kuna bruto. No nakon što smo mu pročitali odluku uprave HAC-a o ustrojavanju sektora infrastrukturnih projekata, koju imamo u posjedu, uputio nas je na predsjednika NO-a HAC-a Igora Cigulu koji je imao zapisnik sa sporne sjednice uprave. Cigula nam je potvrdio da je u zapisniku s te sjednice navedeno da će se Guštinu ponudi mjesto glavnog inženjera I. Za odluku o direktoru sektora infrastrukturnih projekta, nakon provjere, potvrdio je da je autentična, no kazao je da je taj sektor potreban HAC-u i da će se direktorsko mjesto u tom sektoru popuniti vjerojatno internim natječajem.

U HAC-u nisu opovrgnuli

No iz uprave HAC-a na naše konkretno pitanje hoće li direktor infrastrukturnih projekata biti Dražen Guštin, a viši suradnik njegova tajnica, nisu odgovorili da Guštin neće biti taj novi direktor, nego su, nakon što su objasnili zašto im treba novi sektor, naveli Guštinove kompetencije za to mjesto.

– Guštin je uspješno vodio nekoliko infrastrukturnih projekata te svojim znanjem i iskustvom može obavljati poslove, sukladno smjernicama razvoja tvrtke – naveli su u HAC-u i dodali da pregovori sa smijenjenim članovima uprave još traju.

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • sagaro:

    Pa ako je uspješno "vodio strukturne projekte" šta ga minjate.

  • kumpir salata:

    Ma vidi lika hebore šta se taj lomio od posla.Uistinu ostavite mu topli obrok.Dobro se uhljebio 150 kg sala. Moj bože a vi sitnozubani prekopavate kontejnere a on jadan i da hoče nemože od drobine. Jad i b ijeda.

  • cavecanem:

    ma molim lijepo sektor infrastrukturne projekte koji će imati dva zaposlenika: direktora i dodavača pa tko može razumno objasniti bilo čime osim uhljebljenjem da sektor ima dva čovjeka, da infrastrukturne projekte jedne ozbiljne firme vode dva čovjeka i da taj ... prikaži još! sektor prije nije trebao ajmo čuveni sindikalisti haca, zviždači i moralni svjetionici, borci za pravdu, poštenje i ne znam što još, sad je ovo u redu?