Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj željeznice

U Europskoj komisiji zadovoljni projektom na Glavnom kolodvoru

'28. 10. 2013., Zagreb - Kasnjenje prigradskih vlakova iz smjera istoka zbog remonta pruge na dionici Dugo Selo - Sesvete.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
26.11.2013.
u 20:27

Direktorica Opće uprave EK Vittoria Aliatta-Di Villafranca u posjetu Zagrebu

Direktorica Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije Vittoria Aliatta-Di Villafranca danas je obišla zagrebački Glavni kolodvor na kojem je završen projekt izmjene signalno-sigurnosnog uređaja, a koji je u 85-postotnom iznosu sufinanciran sredstvima iz fonda IPA. Aliatta-Di Villafranca izrazila je zadovoljstvo viđenim na Glavnom kolodvoru, no istaknula je i da postoje velike u razvoju željeznica u raznim zemljama EU, no i da se one smanjuju.

– Postoji velika razlika između stanja u zemljama koje nazivamo starim zemljama članicama, u dvanaest članica iz 2007. te u Hrvatskoj, no zanimljivo je to da se u EU razlike polako smanjuju, iako zbog toga neki moraju proći vrlo mukotrpna razdoblja – kazala je Vittoria Aliatta-Di Villafranca.

Radovi na izmjeni kompleksnoga signalno-sigurnosnog uređaja počeli su sredinom 2011. godine, a uređaj je pušten u rad 10. ožujka ove godine. Vrijednost projekta je 11,4 milijuna eura. Novi uređaj omogućuje bolju protočnost prometa vlakova na cijelome zagrebačkom čvorištu.

>>Ne znamo što ćemo sutra, ali imamo Viziju 2030.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije