Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALEKA TRŽIŠTA

U Dubrovniku čak 52 posto više Kineza

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
14.11.2014.
u 15:20

U svijet godišnje putuje 128 milijuna Kineza, najviše ih muče jezične barijere

Dubrovnik je od početka godine do polovice listopada posjetilo nešto više od osam tisuća kineskih turista, čak 52 posto više nego lani. Slično je i s noćenjima kojih je 47 posto više (ukupno 15.398), a dubrovački turistički radnici, koji sudjeluju na sajmu CIMT u Šangaju u 2015.

Šangajski sajam posjetili su i ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, koji su sudjelovali i na Međunarodnom turističkom forumu Kine.

- Vjerujem kako će broj kineskih gostiju u narednim godinama i dalje rasti. Osobito je bitno napomenuti kako kineski gosti značajnije putuju u posezoni, a posebno ih zanima kulturna baština i upoznavanje novih destinacija te bogata i netaknuta prirodna baština, što su uostalom i neki od ključnih proizvoda obuhvaćenih projektom Hrvatska 365 za koji su partneri pokazali velik interes - izjavio je Ivičić.

Inače, godišnje u inozemstvo putuje oko 128 milijuna Kineza, a, kako su čuli hrvatski čelnici, na putovanjima ih ponajviše brine jezična barijera, ponuda kineske hrane, a u nekim zemljama i odnos lokalnog stanovništva prema turistima iz Kine. U svijetu svakoga dana tri milijuna ljudi prelazi granice svoje zemlje i putuje u inozemstvo, velikim dijelom zahvaljujući upravo ponajvećim svjetskim putnicima Kinezima.

>>Za izradu turističkog slogana javilo se 13 agencija

>>Hrvatskoj turizam jedini zdrav sektor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije