Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

U Crikvenici edukativna manifestacija kojom se podiže konkurentnost poduzetništva

Poslovni dnevnik kao organizator Poslovnog uzleta nastoji istaknuti pozitivne poslovne rezultate poduzetnika, ali istovremeno i pružiti im priliku da svoja znanja i nadograde
28. travnja 2017. u 14:20 0 komentara 89 prikaza
Poslovni uzlet
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Poslovni uzlet grada Crikvenice, održan u tom gradu u petak, nastavak je četverogodišnjeg niza edukativnih manifestacija pokrenutih s ciljem podizanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Poslovni dnevnik kao organizator nastoji istaknuti pozitivne poslovne rezultate poduzetnika, ali istovremeno i pružiti im priliku da svoja znanja i nadograde.

„Organiziramo besplatne edukacije jer ne diskutiramo samo o problemima i uspjesima malih i srednjih poduzetnika već im nudimo i rješenja bez kojih nema daljnjeg napretka“, u uvodnom je obraćanju poručio glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Crikvenica je jedan od hrvatskih gradova koji svoj razvoj temelji na održivom gospodarstvu i osiguranju kvalitetnih uvjeta za život građana svih dobi. Ujedno je i jedan od rijetkih gradova s međunarodnim BFC certifikatom koji označava povoljnu investitorsku i poduzetničku klimu koja je preduvjet za dinamičan razvoj, rekao je gradonačelnik Damir Rukavina.

Poslovni uzlet Poslovni uzlet Mali i srednji poduzetnici najvažniji su poticaj u razvoju Ivanić-Grada

„Uz to grad kroz razne natječaje i dodjelu bespovratnih sredstava potiče razvoj poduzetništva, na godišnjoj razini i do 600 tisuća kuna. Kako bismo našim trenutnim kao i svim postojećim gospodarstvenicima pružili sve relevantne informacije, izdali smo brošure i vodiče za poduzetnike i iznajmljivače“, kazao je Rukavina.

Takvu pozitivnu poduzetničku klimu u proteklih godina prati realizacija brojnih važnih investicija, potvrdio je predsjednik Uprave hotelskog poduzeća Jadran Dino Manestar dodavši da su značajni pomaci učinjeni u smjeru razvoja kongresnog turizma.

„Jadran je u svojih 50 godina postojanja stvorio veliku materijalnu vrijednost. Iza nas je sada turbulentno razdoblje i započeli smo strateški razvoj s jasnim ciljevima. Ono čemu stremimo je vraćanje Crikvenice u vrh turizma gdje pripada", kazao je Manestar.

Ivan Penava IVAN PENAVA: U Gradu Vukovaru stvorili smo najpovoljniju poduzetničku klimu u Hrvatskoj

Sredozemna klima, visoka razina kvalitete zraka i mora te brojne druge prirodne predispozicije, neki su od najvažnijih aduta, nastavila je direktorica Turističke zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov.

„Crikvenica je važan turistički čimbenik na razini županije i ima veliki potencijal u zdravstvenom turizmu. Rame uz rame stoje i Opatija, Lošinj i Rab, a tu je i Krk koji čini oko 30 posto našeg turizma. Svi možemo učiti jedni od drugih“, dodala je Živadinov.

poduzetnici PODUZETNIK Najnoviji trendovi u upravljanju organizacijom i promjenama

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.