Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN PENAVA:

U Gradu Vukovaru stvorili smo najpovoljniju poduzetničku klimu u Hrvatskoj

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
29.03.2017.
u 14:07

Prema pravilniku zainteresirani će moći iz ovoga fonda po jednoj mjeri minimalno povući 5.000 kuna, a maksimalno 300.000 kuna

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je novi Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2017. godinu. Govoreći o novom Programu Penava je rekao kako on broji ukupno 17 mjera od kojih su tri nove i da je za tu namjenu iz gradskoga proračuna izdvojeno 3 milijuna kuna.

Dodatnih tri milijuna kuna za poticanje razvoja poduzetništva i gospodarstva bit će izdvojeno iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Prema pravilniku zainteresirani će moći iz ovoga fonda po jednoj mjeri minimalno povući 5.000 kuna, a maksimalno 300.000 kuna.

- Do ovih mjera došli smo kroz razgovore sa samim poduzetnicima i gospodarstvenicima. Posebno nam je drago čuti što nam i oni sami kažu kako je u Vukovaru stvorena najpovoljnija poduzetnička klima za ulaganje u cijeloj Hrvatskoj. Rezultat toga je i niz novootvorenih tvrtki ali i direktno zapošljavanje 130 osoba, rekao je Penava.

Dodao je i kako je Grad Vukovar mobilizirao i angažirao sve svoje resurse s kojima raspolaže kao i da gospodarstvenicima i poduzetnicima ostaje na raspolaganju i nakon što pokrenu svoje djelatnosti. Istakao je i kako je bitno svako radno mjesto ali i da su u fokusu gradske uprave prije svega proizvodne djelatnosti.

Cilj svih ovih mjera je povećanje broja gospodarskih subjekata, povećanje njihove konkurentnosti na tržištu kao i povećanje broja zaposlenih. Nastoji se olakšati poslovanje postojećim gospodarskim subjektima u gradu ali i atraktivnim mjerama privući nove gospodarstvenike da ulažu na području Vukovara.

Da su mjere već prepoznate govori i podatak da je u svega 20 dana zaprimljen 61 zahtjev za ukupno 1,4 milijuna kuna.

- Sve to što činimo rezultiralo je i da prvi put od 2008. godine, od kako je otvorena Gospodarska zona Vukovar, u njoj se noću mogu vidjeti svjetla u proizvodnim objektima koji rade.  To sada više nije „zona sumraka“ nego postaje „zona svjetla“, rekao je Penava.

Na novinarski upit dokle se došlo s ulaganje talijanske Grupe Florian, koja u Vukovaru planira otvoriti pogone za obradu drveta i zaposliti 500-ak radnika, Penava je rekao kako su gradske vlasti učinile i više od maksimalnoga ali i da država to ne prati.

- Grad je napravio ogromne pomake ali država to ne prati. Nerazumljiva mi je inertnost na koju nailazimo. Mislim ako se nešto ubrzo ne promjeni da ćemo naići na probleme u odnosima Grada Vukovara i Vlade RH. S jedne strane mi sve učinimo da bi s druge strane naišli na inertnost, razne lobije i slične stvari, Tako to ne ide. Imamo puno priče, a kada dođemo do realizacije onda nailazimo na zastoje, zaključio je Penava.

>> Obnovljena nekadašnja Mjesna zajednica na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro

>> 'Mislim da smo ostvarili san mnogih da se alka trči u Vukovaru. Ovime ispisujemo povijest'

Komentara 2

AR
anica.rendulic
18:31 29.03.2017.

Bravo gospodine Penava za takvu klimu mozemo samo zahvaliti osobno vama! Nije svatko sposoban i stvoren za to da bude gradonacelnik kao sto ste vi. Jer Nas Grad Heroja Vukovar upravo i treba jednoga takvog gradonacelnika koji ne samo daa ima pametnu glavu nego nosi i inteligentno srce u sebi. Samo naprijed tako, vi ste stvoreni za Vukovar!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije