Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja s Talijanima

U Brodosplitu porinuta 'kobilica' za mega kruzer

Porinuta 'kobilica' za megakruzer
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
09.03.2015.
u 15:15

Blok 'kobilice' dužine 47,30 m, širine 28,80 m, visine 19,25 m i težine 1448 tona vodonepropusno je zatvoren s obje strane.

U Brodosplitu je u more je porinuta Novogradnja 743, a riječ je o opremljenoj sekciji ‘kobilice’ budućeg mega kruzera koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Marghera. Blok 'kobilice' dužine 47,30 m, širine 28,80 m, visine 19,25 m i težine 1448 tona vodonepropusno je zatvoren s obje strane.

Bit će tegljen samostalno u plovnom stanju u brodogradilište Marghera. - Zadovoljni smo završenim poslom, kojeg smo uspješno odradili. Kako bi dočarali veličinu i značaj ugovorenog posla, količina rada izražena u radnim satima je jednaka izgradnji jednog Jadrolinijinog trajekta. Također smo ugovorili još jedan projekt izgradnje sekcija za tzv. 'sister ship' za istog naručitelja, što je vjerujemo nastavak dugoročne suradnje s tom talijanskom grupacijom - rekao je Darko Pappo, član Uprave Brodosplita.

Riječ je o jedinstvenom projektu za splitske brodograditelje koji su izgradnjom sekcija tzv. grand-blokova postali ozbiljni poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri, u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih kruzera.

>> Splitskom škveru za posao metalaca javilo se 1500 ljudi

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

(Foto: Ivo Čagalj/ PIXSELL)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije