Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro odluka

U borbu za šibenski TLM krenut će tri kompanije

18.08.2015., Sibenik - Tristotinjak radnika TLM-a uz potporu Zivoga zida prosvjedom izrazili nezadovoljstvo radom nove Uprave. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.10.2015.
u 16:45

Slovenska tvrtka Impol već je iskazala interes za TLM, a ponajprije za rijedak stroj koji tvrtka ima u svojoj imovini

Nakon što je Fina objavila obustavu predstečajne nagodbe TLM-a Valjaonice, ovaj tjedan predložit će otvaranje stečaja Trgovačkom sudu. Upravo to čeka slovenska tvrtka Impol koja je spremna preuzeti šibensku kompaniju.

Njezin direktor Jernej Čokl kaže da interes za ulaganje još postoji, ali ne otkriva više jer nije otvoren stečaj. No, kako doznajemo, u borbu za TLM ući će još dvije inozemne kompanije, navodno puno jače od Impola. Slovenska tvrtka već je ranije preko svojih posrednika u Hrvatskoj najavila zadržavanje 400 od ukupno 500 radnika, ulaganje 70 mil. eura i povećanje proizvodnje na 110 tisuća tona godišnje.

Impol se preko TLM-a planira pozicionirati u Europi, a posebno im je bitan vrlo rijedak stroj koji ima šibenska tvrtka. Istodobno, u petak je na ročištu prošao plan predstečajne nagodbe TLM-a Prešaonice koja zapošljava stotinjak radnika. TLM je ove godine preuzeo Igor Shamis koji se predstavljao kao bogati poduzetnik iz Rusije, no dosad nije uložio ništa pa mu nisu povjerovali ni kad je nedavno izjavio da ima novac koji bi uložio kroz novi predstečajni plan.

Ministarstvo gospodarstva ne izjašnjava se o tome koja mu je uloga u spašavanju TLM-a, nego su, prije nego što je tvrtka otišla u sanaciju, sve prebacivali na najvećeg vjerovnika TLM-a – Jadransku banku

>>TLM odlazi u stečaj, slovenski Impol će ga preuzeti, ali uz manji broj radnika

>>Metalci na cesti: Trebaju li Hrvatskoj TLM, TIBO, Gredelj...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije