Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPORUKA VAGONA

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila posao vrijedan 83 milijuna kuna

Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
26.05.2022.
u 10:29

Vagoni tipa "Shimmns" TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa.

Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice ove godine, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.  

"Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese", ističu iz Đuro Đaković grupe. 

Vagoni tipa "Shimmns" TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Tim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C‐kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, objašnjavaju iz slavonskobrodske kompanije. 

>> VIDEO Zastrašujuća snimka pijavice kod Siska: 'Nakon poplava i potresa, sad i ovo'

Komentara 1

UN
uvijek.nepokolebljiv
10:04 29.05.2022.

U danasnje vrijeme niti nema vagona koji nisu "specijalni"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije